După ce la Moto2 și Moto3 Franco Morbidelli, respectiv Joan Mir, și-au adjudecat cea de-a doua victorie a sezonului, la clasa regină MotoGP s-a impus Maverick Viñales. Plecând de pe locul șase, croindu-și drum spre vârf și profitând și de abandonul lui Marc Marquez când pilotul de la Honda conducea cursa, spaniolul și-a trecut în cont al doilea succes din tot atâtea curse în 2017.
Yamaha a avut o zi excelentă, dat fiind că locul secund a fost ocupat de Valentino Rossi. Italianul s-a aflat la al 350-lea său Mare Premiu din carieră și l-a depășit în ultima parte a cursei pe Cal Crutchlow, care a urcat pe treapta a treia a podiumului. Cei trei rămăseseră în frunte odată cu căzătura lui Marquez, care a plecat din pole-position și s-a distanțat în primele trei tururi de rivali înainte de a abandona.
Cursa a început cu un acroșaj între Jorge Lorenzo și Andrea Iannone în urma căruia pilotul Ducati a ieșit din întrecere – un al doilea weekend de coșmar pentru spaniol. Echipa sa a suferit încă o lovitură când Andrea Dovizioso a abandonat la rândul său, fiind lovit de motocicleta pierdută de sub control de Aleix Espargaro.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Alvaro Bautista a încheiat al patrulea, un rezultat excelent pentru spaniolul de la Avintia Racing al cărui coechipier, Karel Abraham, a terminat cursa pe poziția a zecea deși a plecat la start de pe locul secund. Clasat al cincilea, campionul Moto2 Johann Zarco a acumulat primele sale puncte la clasa MotoGP, lăsând în urmă căzătura nefericită din postura de lider din Qatar, iar Jonas Folger l-a învins pe Danilo Petrucci în duelul pentru locul șase. Scott Redding și Jack Miller au fost ceilalți piloți clasați în top zece.
Viñales conduce așadar în clasamentul general cu maxim de puncte, 50, în timp ce Rossi se află pe locul doi, la 14 puncte în urmă. Etapa următoare îi va găsi pe piloți la Circuit of the Americas din Austin, Texas, pentru Marele Premiu al Americilor, cursele urmând să aibă loc pe 23 aprilie.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13