Quartararo, deţinătorul titlului mondial, a obţinut cu această ocazie a doua sa victorie din acest sezon, după o cursă pe care a dominat-o de la un capăt la altul, pe circuitul de la Barcelona, şi pe care a încheiat-o cu un avans de peste şase secunde faţă de urmăritorii săi.
Pe locul secund s-a clasat spaniolul Jorge Martin, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de francezul Johann Zarco, ambii pe motociclete Ducati.
Plecat pe poziţia a treia a grilei, Fabio Quartararo s-a instalat la conducerea cursei imediat după start, reuşind să-l depăşească pe favoritul gazdelor, spaniolul Aleix Espargaro (Aprilia), şi pe italianul Francesco Bagnaia (Ducati).
Motociclism
Quartararo, învingător în Marele Premiu al Portugaliei. Luptă crâncenă pentru titlu mondial
24/04/2022 LA 16:22

Fabio Quartararo are un avans de 20 de puncte în ierarhia generală

Espargaro a comis însă o eroare uriaşă în finalul cursei catalane. El a început să salute publicul după penultimul tur, în momentul în care se afla pe locul secund, crezând că s-a încheiat deja cursa, gafă care l-a costat locul pe podium, ibericul clasându-se în final pe poziţia a cincea.
În urma acestui succes, Fabio Quartararo a acumulat 145 de puncte în clasamentul general, în care este urmat de Aleix Espargaro, cu 125 de puncte.
La clasa Moto2, victoria a reveni italianului Celestino Vietti (Kalex), liderul clasamentului general, aflat la cel de-al treilea său succes de la debutul sezonului.
Cursa de la categoria Moto3 a fost câştigată de spaniolul Izan Guevara (GasGas), care a înregistrat a doua sa victorie în actuala ediţie a Campionatului Mondial. El ocupă locul secund în ierarhia generală, după compatriotul şi coechipierul său Garcia Dols, clasat pe poziţia a patra duminică.
Sursa: Agerpres
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43