La bază e inginer constructor dar pasiunea pentru moto l-a dus atât de sus încât a câștigat de 9 ori titlul național. Vlad Bar (32 de ani) e din Timișoara și participă la ramura de viteză Stock 600 în Campionatul Național și cel Est European, ultima competiție reușind să o și câștige de 2 ori.
A moștenit pasiunea pentru moto de la unchiul Lucian, unul din promotorii acestui sport în România și care l-a susținut material și tehnic prin procurarea și pregătirea motocicletelor. Este considerat de cei care practica acest sport ca fiind unul dintre cei mai buni mecanici din țară dovadă fiind și faptul ca a asigurat asistența tehnică pentru Can Oncu, actual sportiv in campionatul mondial la clasa Supersport.
Vlad a găsit înțelegere la prietena lui care a preluat sarcinile de suport moral deținute în trecut de părinți, persoane a caror ocupații nu au nimic în comun cu sportul pe care îl practică.
Marele Premiu al Japoniei
Marc Marquez, primul pole position după 3 ani! Calificările din Japonia s-au ținut pe ploaie
IERI LA 10:27
https://i.eurosport.com/2022/08/26/3438775.png
La 7 ani, Vlad Bar avea primul contact cu competițiile de acest gen iar în ciuda dificultăților de finanțare nu a ezitat să câștige cursele încă de la juniori. “Când faci 16 curse pe an, nu e tocmai ușor să îți asiguri bugetul, dar incerc sa limitez cheltuielile pe cat posibil, fiind deja o obișnuință în a-mi „sponsoriza” pasiunea”, mărturisește Vlad, care lucreaza la o multinațională ce vinde produse destinate sportivilor pasionați de ciclism.

Recuperare rapidă după o accidentare serioasă

De peste 20 de ani la curse interne sau internaționale si cu un palmares de apreciat, Vlad se considera un norocos. “Prima accidentare serioasă am suferit-o anul trecut, o fractură la metatarsiene. Am concurat așa după căzătură, cu piciorul umflat, pentru că nu știam exact ce am și voiam să termin cursa. M-am operat, iar la 4 saptămâni distanță mergeam deja la curse cu cârjele după mine”, rememorează Bar.
Citește și:
E pasionat de tot ceea ce înseamna sportul cu motor fără a neglija sporturi care să-i mențină condiția fizică necesară la curse . De asemenea un adept al aventurii, la ultima cursă, cea de la Prejmer, a renunțat la hotel în favoarea cortului tocmai pentru a fi mai aproape de cursă și circuit. “Prietenul meu Denis Brăescu, cu care concurez la aceeași clasă a venit și el cu VAN-ul la cursă, așa că am preferat să fim aproape și fizic pe perioada concursului. Suntem și colegi de echipă, deci motiv în plus”, completează Vlad, un personaj onest al curselor de moto de viteză.
Motociclism
Fabio Quartararo, învingător în Marele Premiu al Cataloniei la MotoGP
05/06/2022 LA 14:50
Motociclism
Quartararo, învingător în Marele Premiu al Portugaliei. Luptă crâncenă pentru titlu mondial
24/04/2022 LA 16:22