După un început slab de sezon în primele două curse ale anului, Marquez a revenit cu victorie pe un circuit pe care îl îndrăgește enorm. A cincea ediție a cursei desfășurate la Austin i-a adus a cinea victorie spaniolului în fața fanilor texani.
Pornit din pole-position, Marquez a fost depășit la start de coechipierul său, Pedrosa, care a plecat excelent de pe grilă. Acesta a condus prima parte a cursei, până când campionul mondial en-titre a decis să-l atace, cu succes, în turul 9.
Începutul Marelui Premiu a adus și abandonul lui Maverick Vinales, cel care câștigase primele două curse ale sezonului. Căzătura sa a venit când acesta rula pe poziția a patra, după un start mai puțin reușit.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Rossi a avut de câștigat. Italianul a reușit să treacă în partea finală de Pedrosa pentru a se clasa al doilea în ciuda unei mici penalizări cu 0.3s primită în urma tăierii unui viraj pentru a evita un accident în primele tururi. Spaniolul a încheiat cursa pe locul trei, iar abandonul lui Vinales a dus și la schimbarea liderului clasamentului general, Rossi luând locul coechipierului său.
Johann Zarco și Cal Crutchlow s-au duelat pentru primul loc în afara podiumului, câștig de cauză având britanicul. Trei italieni s-au clasat pe pozițiile următoare – Andrea Dovizioso, Andrea Iannone și Danilo Petrucci.
Jorge Lorenzo a reușit să obțină cea mai bună clasare a sa a sezonului, terminând pe nouă. Spaniolul urcase până pe poziția a patra după un start extrem de bun, însă a pierdut teren până la finalul cursei. Jack Miller a completat primii zece clasați.
Avansul lui Rossi din fruntea clasamentului general este de șase puncte, el acumulând 56 de puncte după primele trei curse. Victoria lui Marquez, coroborată cu abandonul lui Vinales, face ca cei doi spanioli să fie acum despărțiți de doar doisprezece puncte înaintea rundei următoare, desfășurată chiar în țara lor, pe 7 mai.
Franco Morbidelli a înregistrat a treia sa victorie la rând la clasa Moto2 – un start impecabil de sezon – iar Romano Fenati a câștigat cursa Moto3 după ce Aron Canet a căzut din poziția de lider.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13