Getty Images

Marc Marquez deschide drumul înaintea etapei MotoGP de la Red Bull Ring

Marc Marquez deschide drumul înaintea etapei MotoGP de la Red Bull Ring
By Getty Images

The 09/08/2017 at 16:15Updated The 09/08/2017 at 16:16

Liderul clasamentului general va căuta să-și extindă și mai mult avansul după victoria din Cehia de săptămâna trecută.

Marc Marquez a înregistrat al patrulea podium la rând și a doua victorie consecutivă în weekendul de la Brno, astfel mărindu-și avansul din fruntea clasamentului general la 14 puncte. Spaniolul de la echipa Honda va încerca să o facă din nou în Austria, etapa a 11-a a campionatului MotoGP venind la doar șapte zile după cursa de la Brno.

Circuitul Red Bull Ring este unul pe care piloții actuali au puțină experiență, el revenind în calendar anul trecut după o pauză îndelungată. Andrea Iannone s-a impus în fața lui Andrea Dovizioso în 2016, Jorge Lorenzo urcând și el pe podiumul de la clasa MotoGP.

Din cei trei, Dovizioso este singurul cu șanse decente de a repeta isprava în acest weekend. Italianul se află pe locul 3 al clasamentului general, dar forma sa nu a fost tocmai grozavă după cele două succese din Italia și Catalunia. Marquez pare omul de bătut în acest moment – cel mai constant și mai rapid pilot al ultimelor curse – dar urmăritorii Maverick Vinales, Valentino Rossi și Dani Pedrosa vor căuta să reducă distanța ce-i separă de lider.

Repsol Honda a trecut la conducerea clasamentului echipelor după etapa din Cehia și pare a deține inițiativa, însă Movistar Yamaha va face tot posibilul să recupereze diferența de 5 puncte ce o separă de rivală. Rossi și Lorenzo, anul trecut colegi la Yamaha, au reușit clasări mai bune decât Marquez și Pedrosa pe Red Bull Ring.

Un alt pilot de urmărit la clasa mare va fi Johann Zarco. Francezul are experiența de anul trecut, atunci când a câștigat cursa Moto2 după ce a plecat din pole position, în favoarea sa. Franco Morbidelli s-a clasat atunci al 2-lea și este unul dintre favoriții întrecerii clasei mijlocii, alături de rivalii săi Thomas Luthi, Miguel Oliveira și Alex Marquez.

La clasa Moto3 Joan Mir pornește din nou drept mare favorit. Spaniolul este lider autoritar în clasamentul general și a câștigat Marele Premiu al Austriei în 2016 pe o motocicletă KTM. Romano Fenati și Aron Canet se pot dovedi a fi cei mai apropiați rivali ai săi și pe Red Bull Ring, ei fiind cei mai în măsură să-l oprească pe Mir din drumul spre titlul mondial.

Eurosport 1 transmite LIVE cursele tuturor celor trei clase duminică, 13 august. Programul complet al transmisiilor LIVE:

Sâmbătă:

10:00 – 10:40 Antrenamente 3 Moto3

10:55 – 11:40 Antrenamente 3 MotoGP

11:55 – 12:40 Antrenamente 3 Moto2

13:35 – 14:15 Calificări Moto3

Duminică:

09:40 – 11:00 Încălziri

12:00 Cursă Moto3

13:20 Cursă Moto2

15:00 Cursă MotoGP