Marc Marquez s-a impus pentru a treia oară în Marele Premiu al Cehiei, câștigând cu ușurință cursa de la Brno grație mutării strategice corecte. Pe pista în curs de uscare, Marquez a intrat primul la boxe pentru a trece pe motocicleta a doua, echipată cu pneuri slick, având ritmul necesar să treacă la conducere după ce rivalii săi au efectuat la rândul lor schimbarea mai târziu.
Plecat din pole position, Marquez s-a văzut înghițit de pluton în primele tururi, suferind datorită alegerii unui pneu soft pe roata spate. Căzut până în jurul locului 10 în numai câteva viraje, spaniolul a riscat intrând primul la boxe, iar ritmul său pe noua motocicletă – echipată pentru pistă uscată – a fost mult superior tuturor.
În curând tot mai mulți piloți au efectuat aceeași mutare strategică, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso și Johann Zarco fiind ultimii rămași pe circuit pe motocicletele de la start. Niciunul dintre cei trei nu a reușit să urce pe podium în final, Rossi fiind cel mai aproape după ce l-a depășit pe Cal Crutchlow în ultimul tur pentru a termina pe locul 4.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Podiumul a fost completat de alți doi spanioli. Dani Pedrosa a sosit la peste 12 secunde de coechipierul său de la echipa de uzină Honda, în timp ce Maverick Vinales s-a clasat pe locul al 3-lea pe cea de-a doua motocicletă Yamaha. Cruthclow a devansat doi piloți ai motocicletelor Ducati – Dovizioso și Danilo Petrucci – iar frații Aleix și Pol Espargaro au încheiat în fața lui Jonas Folger, care a completat primele 10 poziții.
A fost o cursă nereușită pentru Zarco și Jorge Lorenzo. În ciuda faptului că amândoi s-au aflat la conducere la un moment dat, cei doi s-au ales cu pozițiile 12, respectiv 15 la final. Alex Rins, Karen Abraham și Jack Miller au fost restul piloților clasați în puncte.
În clasamentul general, Marquez și-a extins avansul la 14 puncte în fața lui Vinales, acumulând 154 de puncte, în timp ce Dovizioso și Rossi se află la alte 7, respectiv 8 lungimi în urmă. Cu locul 2 din Cehia, Pedrosa a recuperat față de cei dinaintea sa, având acum 123 de puncte.
Mai devreme, victoria din cursa clasei Moto2 i-a revenit lui Thomas Luthi. Elvețianul a redus distanța ce-l separă de liderul clasamentului mondial, Franco Morbidelli, la doar 17 puncte. Italianul a avut un Mare Premiu slab, terminând abia al 8-lea. În urma lui Luthi au sosit Alex Marquez și Miguel Oliveira, cei trei urcând pe podiumul etapei.
Juan Mir a câștigat prima cursă a zilei, la clasa Moto3. Spaniolul s-a desprins de grupul fruntaș în ultimele tururi alături de Romano Fenati, cei doi trecând linia de sosire unul după altul. Aron Canet a obținut poziția a 3-a după o cursă de recuperare intensă. Mir, Fenati și Canet conduc și-n clasamentul general după cele zece curse disputate, avansul primului fiind unul confortabil.
Etapa următoare are loc în Austria, pe circuitul Red Bull Ring, și este transmisă de Eurosport 1 în perioada 11-13 august.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13