Marc Marquez a lăsat în urmă penalizarea sa de pe grila de start, a plecat în forță, s-a instalat la conducere și a câștigat fără emoții cursa MotoGP din Texas. Spaniolul se află la primul succes din sezon, însă a dovedit că pe Circuit of the Americas nu are rival. Pilotul Honda a câștigat cursa de la Austin pentru a șasea oară din tot atâtea Mari Premii desfășurate aici – un record aproape ireal.
Marquez a fost penalizat cu trei poziții pe grila de start, plecând în cursă de pe linia a doua după ce stabilise – tot pentru a șasea oară – cel mai bun timp în calificările de sâmbătă. Până la finalul primului tur, spaniolul ajunsese deja la conducere. Urcând până pe locul secund în primul viraj, Marquez l-a depășit pe liderul Andrea Iannone de la Suzuki în partea secundă a turului. Italianul a încercat să recidiveze în turul trei, însă după ce Marquez a gestionat situația cu bine, pilotul Honda s-a îndepărtat de pluton.
Iannone și Maverick Vinales au rămas să se dueleze pentru locul secund, iar spaniolul de la Yamaha a avut câștig de cauză, depășindu-l cu ușurință pe italian în turul șapte. Vinales a trecut astfel linia de sosire pe locul 2, cea mai bună clasare a sa în acest sezon, în timp ce Iannone a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Ceva mai în spate, Valentino Rossi s-a desprins dintr-un grup format de Johann Zarco, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow și Andrea Dovizioso pentru a încheia cursa al 4-lea. Cruthlow, câștigător în urmă cu două săptămâni în Argentina, a căzut la jumătatea cursei, terminând în afara punctelor după ce s-a urcat înapoi pe motocicletă.
Locul 5 i-a revenit în final lui Dovizioso, care a reușit să-l devanseze pe Zarco. Coechipierul lui Marquez, Pedrosa, a trecut linia de sosire al 7-lea, impresionând după ce o căzătură în ultima cursă a dus la fractura brațului său drept și la o operație.
Primele 10 poziții au fost completate de Tito Rabat, Jack Miller și Aleix Espargaro, cei trei clasându-se mai bine decât un Jorge Lorenzo aflat din nou la un rezultat slab – locul 11. Danilo Petrucci, Pol Espargaro, debutantul Takaaki Nakagami și Alvaro Bautista s-au mai clasat în puncte.
Cursa clasei Moto2 a fost câștigată de italianul Francesco Bagnaia, care și-a trecut în cont a doua victorie a sezonului. Plecat din pole position, Alex Marquez nu a reușit să obțină același rezultat ca și fratele său, terminând pe locul 2, în timp ce Miguel Oliveira a încheiat cursa pe 3 după ce a plecat abia al 12-lea de pe grila de start. Bagnaia conduce clasamentul general, având un avans de 10 puncte în fața lui Mattia Pasini.
La clasa Moto3, Jorge Martin și-a convertit pole-ul în victorie, reușind astfel al doilea succes al anului. Enea Bastianini și Marco Bezzecchi au completat podiumul. Martin conduce în clasamentul general, cu 55 de puncte, fiind urmat de Aron Canet, care are 48 de puncte.
Sezonul MotoGP este transmis de-a lungul anului pe Eurosport 1. Cursa următoare: Marele Premiu al Spaniei, 6 mai.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13