Duelul în doi din vârful clasamentului a furat toate privirile sâmbătă pe Circuit of the Americas. Márquez și Viñales au fost mult mai rapizi decât toți competitorii din jurul lor, reușind să-și îmbunătățească timpii cu ultimele lor tururi.
Ritmul a fost impus inițial de Márquez, care a fost apoi depășit de Viñales înainte de a reveni în frunte în ultima clipă, cu un tur întregistrat în 2:02.741 - cu 0.130s mai rapid decât conaționalul său.
Márquez se află astfel la al cincilea său pole-position în Texas din tot atâtea curse desfășurate pe circuitul american, iar duminică va avea ocazia să-și treacă în cont și a cincea victorie în cursă - prima a sezonului.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Valentino Rossi a reușit să se claseze al treilea, urmat fiind de Dani Pedrosa și Joan Zarco. Cei trei au întregistrat însă timpi cu în jur de o secundă mai lenți decât liderul Marquez.
Jorge Lorenzo a încheiat pe un onorabil loc șase, în fața coechipierului său de la Ducati, Andrea Dovizioso. Jonas Folger, Cal Crutchlow și Scott Redding au completat primele zece poziții.
Cei doi piloți de la Yamaha au fost aproape de un acroșaj nedorit în prima parte a calificărilor, când Rossi nu l-a văzut pe coechipierul său venind din spate. Incidentul nu a avut urmări.
Karel Abraham a luat parte la calificări în ciuda unei accidentări suferite la glezna picorului drept, însă Álex Rins a lipsit și o va face și în cursă după ce o căzătură în antrenamente l-a lăsat cu o încheietură fracturată.
La clasa Moto2, Franco Morbidelli va pleca din pole-position, în timp ce Aron Canet s-a clasat primul la categoria Moto3 în calificări.
Cursele de la Austin au loc duminică la orele 19:00 (Moto3), 20:20 (Moto2) și 22:00 (MotoGP) LIVE pe Eurosport 1.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13