Vinales a obținut a treia sa victorie a sezonului și a trecut în fruntea clasamentului general în detrimentul coechipierului său Rossi după un duel încins între cei doi. Yamaha a dominat și cursa de la Le Mans după ce s-a clasat cu trei motociclete pe prima linie a grilei de start în urma calificărilor.
Vinales, plecat din pole position, a fost întrecut la start de Johann Zarco însă a revenit în frunte, conducând mare parte din întrecere. Rossi i-a urmat pe cei doi, piloții Yamaha desprinzându-se de urmăritori treptat.
Pe pneuri soft, motocicleta Tech 3 Yamaha a lui Zarco nu a putut ține ritmul cu cele două ale echipei de uzină echipate cu pneuri medium. În curând, eroul local a fost întrecut de Rossi în turul 23 din cele 28 programate, iar italianul a pornit în urmărirea lui Vinales. Rossi a trecut în frunte după ce l-a depășit pe coechipierul său în același loc – în șicana Dunlop – iar cursa părea câștigată de veteran.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Marele Premiu avea să furnizeze un ultim tur spectaculos. Rossi a ieșit larg din virajul Garage Vert, fiind pus sub presiune de Vinales după depășirea acestuia. Spaniolul a profitat pentru a prelua conducerea, iar doar câteva viraje mai târziu Rossi a căzut și a abandonat, dând cu piciorul unei șanse uriașe de a acumula puncte importante. Cursa italianului a fost remarcabilă, însă Zarco a fost finalmente cel care a obținut locul secund în uralele fanilor săi francezi.
Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Dani Pedrosa. Revenirea sa după sesiunea de calificări care l-a lăsat pe locul 13 la start a fost impresionantă, dar și ușor norocoasă – coechipierul său Marc Marquez a abandonat în urma unei căzături în timp ce se afla al patrulea.
Andrea Dovizioso l-a învins pe Cal Crutchlow în duelul direct pentru poziția a 4-a, iar Jorge Lorenzo a urcat până pe locul 6 pe cea de-a doua motocicletă Ducati. Jonas Folger, Jack Miller, Loris Baz și Andrea Iannone au completat primele 10 poziții în final.
Anterior, Franco Morbidelli a câștigat cursa clasei Moto2. Italianul i-a surclasat pe Francesco Bagnaia și Thomas Luthi și se află la al patrulea succes în 2017 din cinci curse.
O a treia victorie și-a adjudecat și Joan Mir la clasa Moto3. Aron Canet și Fabio Di Giannantonio au urcat pe celelalte trepte ale podiumului după ce Romano Fenati a căzut când se afla la conducerea cursei.
Morbidelli și Mir conduc clasamentele generale ale Moto2, respectiv Moto3 înaintea următorului Mare Premiu, programat și transmis de Eurosport 1 pe 4 iunie de la Mugello, Italia.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13