A fost un weekend perfect pentru ibericul Marc Marquez. Spaniolul de la Honda a câștigat titlul mondial după o cursă în care a plecat de pe linia a doua la start. Astfel, cu trei etape înainte de final, Marquez are acontat titlul suprem în Campionatul Mondial de motociclism viteză.
Startul cursei a fost perfect pentru rivalul său, Andrea Dovizioso, care plecase din pole-position. Italianul a intrat primul în viraj, dar în spate Marquez recupera fantastic. După doar câteva viraje, Marc și-a depășit adversarii și urca pe locul secund, în spatele lui Dovizioso. Ritmul a fost impus în continuare de italian, doar că în ultimele 20 de tururi, britanicul Cal Crutchlow a avansat excelent și, la un moment dat, chiar a trecut de Marquez, urcând pe locul secund.
Doar două tururi a rezistat Crutchlow pe doi, asta pentru că Marc l-a atacat cu 18 tururi înainte de final. Apoi, Dovizioso, Marquez și Crutchlow s-au desprins decisiv în frunte, iar podiumul părea decis. S-a rulat în grup compact timp de mai multe tururi, dar pe final Marquez și Dovizioso s-au desprins decisiv, iar Crutchlow a fost prins din urmă de Valentino Rossi și Alex Rins.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Finalul de la Motegi s-a dovedit a fi unul extrem de palpitant. Dovi și Marc au oferit un spectacol pe cinste, cu depășiri succesive. Doar că, și de această dată, Marquez a avut câștig de cauză, deoarece Dovizioso a căzut când mai erau două tururi până la final, iar spaniolul a avut cale liberă spre victorie.
Astfel, după 24 de tururi, Marquez a trecut linia de sosire triumfător, având acum șapte titluri în Moto GP, cinci la clasa mare unul la clasa intermediară și un altul la clasa mică. Pe locul secund la Motegi a încheiat Crutchlow, iar podiumul a fost completat de Alex Rins. În clasamentul general, Marquez are 296 de puncte, fiind urmat de Dovizioso (194 puncte) și Valentino Rossi (185 puncte).
În cursa clasei Moto 2 s-a impus italianul Francesco Bagnaia, pe doi terminând Lorenzo Baldassarri, iar pe trei Miguel Oliveira. La general, Bagnaia este lider și are 279 de puncte, pe doi se află Oliveira (244 puncte), iar pe trei e Brad Binder (167 puncte).
În schimb, cursa de la Moto 3 a fost dramatică. Marco Bezzecchi s-a impus la limită în fața lui Lorenzo Dalla Porta, cu Darryn Binder venind pe trei. La Motegi, Jorge Martin a căzut în ultimele tururi, iar bătălia pentru titlu se anunță interesantă în ultimele trei curse. Martin are 204 puncte, pe doi în clasamentul piloților fiind Bezzecchi (203 puncte), iar podiumul este completat de Fabio Di Giannantonio (175 puncte).
Campionatul Mondial de motociclism viteză continuă în direct pe Eurosport 1. Următoarea cursă va fi Marele Premiu al Australiei, în weekendul 26-28 octombrie.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13