Rareori putem spune că MotoGP se îndreaptă spre un circuit pe care Marc Marquez nu a înregistrat vreodată o victorie. O putem face însă în acest weekend, când campionatul se îndreaptă spre Red Bull Ring. Circuitul de la Spielberg a reintrat în calendarul mondial doar în 2016, iar cele trei curse desfășurate aici de atunci au fost câștigate numai de piloți Ducati.
Italianul Andrea Iannone s-a impus în 2016, trecând linia de sosire în fața coechipierului său, Andrea Dovizioso. Apoi, în 2017, a fost rândul lui Dovizioso să câștige cursa cu un avans minim în fața lui Marquez. În condiții similare a pierdut Marquez victoria și anul trecut, când Jorge Lorenzo a câștigat.
Spaniolul de la Honda vine de data asta în Austria după ce a câștigat fără mari emoții cursa de săptămâna trecută de la Brno, și conduce autoritar clasamentul mondial. Cu toate acestea, deasupra lui Marquez planează un semn de întrebare, dat fiind că în ultimii doi ani a plecat din pole position, dar nu a reușit să-și treacă în cont victoria. El va fi însă cu siguranță marele favorit pe Red Bull Ring.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Dovizioso îl urmează în clasamentul mondial, la fel cum l-a urmat și cursa trecută peste linia de sosire. Danilo Petrucci și Alex Rins sunt singurii alți piloți care au depășit bariera celor 100 de puncte în acest sezon, în timp ce Maverick Vinales, Valentino Rossi și Jack Miller se luptă pentru locul 5, cu Cal Crutchlow și Fabio Quartararo în urma lor în clasament.
Alex Marquez și-a extins avansul din fruntea clasei Moto2 săptămâna trecută, câștigând la Brno în timp ce urmăritorul său, Thomas Luthi, nu a încheiat cursa. O mână de alți piloți pot emite pretenții la victorie la rândul lor, inclusiv italienii Fabio Di Giannantonio și Enea Bastianini, care au obținut primele lor podiumuri la clasa mijlocie în Cehia.
În ce privește clasa mezină, lupta dintre Aron Canet și Lorenzo Dalla Porta continuă, cei doi fiind despărțiți de numai trei puncte în vârful clasamentului și terminând pe primele două poziții la Brno.
Eurosport transmite și cursa MotoE de la Spielberg duminică la ora 11, înaintea startului în cele trei clase principale ale MotoGP.
Program weekend:
Vineri:
10:00 – Antrenamente libere 1 (Moto3, MotoGP, Moto2)
14:15 – Antrenamente libere 2 (Moto3, MotoGP, Moto2)
Sâmbătă:
10:00 – Antrenamente libere 3 (Moto3, MotoGP, Moto2)
13:35 – Calificări Moto3– numai pe Eurosport Player
14:30 – Antrenamente libere 4 (MotoGP) – numai pe Eurosport Player
15:10 – Calificări MotoGP– numai pe Eurosport Player
16:05 – Calificări Moto2– numai pe Eurosport Player
Duminică:
9:40 – Încălziri (Moto3, Moto2, MotoGP)
11:00 – Cursa MotoE
12:00 – Cursa Moto3
13:20 – Cursa Moto2
15:00 – Cursa MotoGP
Toate sesiunile sunt în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, cu excepția celor notate altfel mai sus..
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13