Pilotul Ducati i-a devansat pe cei doi spanioli de la Honda, Marc Marquez și Dani Pedrosa, trecând la conducerea cursei la mijlocul ei după ce a plecat de pe poziția a 7-a a grilei de start. Jorge Lorenzo a încheiat al 4-lea după ce a devenit lider în primul tur. Coechipierul lui Dovizioso a pierdut teren, căzând până pe locul 8 înainte de a reveni în partea finală a cursei.
Cei doi piloți ai echipei Yamaha Tech 3, Johann Zarco și Jonas Folger, au trecut linia de sosire pe pozițiile 5 și 6 într-o zi în care Yamaha-urile de uzină au avut curse dezastruoase. Valentino Rossi a recuperat câteva poziții pentru a termina Marele Premiu pe locul 8, în urma lui Alvaro Bautista. Liderul clasamentului mondial, Maverick Vinals, a obținut abia locul al 10-lea, iar situația în fruntea campionatului s-a strâns odată cu rezultatele din Catalunia. Hector Barbera a mai fost clasat în top 10.
La clasa Moto3 victoria a fost adjudecată de Joan Mir, care i-a depășit în ultimul tur pe Romano Fenati și Jorge Martin la capătul unei curse entuziasmante.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Clasa Moto2 a fost dominată de Alex Marquez, care a plecat din pole-position și a trecut primul linia de sosire în fața italienilor Mattia Pasini și Lorenzo Baldassarri.
Următorul weekend de curse este programat peste două săptămâni la Assen, în Olanda.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13