Getty Images

MotoGP Catalunia: Andrea Dovizioso câștigă pe tărâm catalan în fața spaniolilor de la Honda

MotoGP Catalunia: Andrea Dovizioso câștigă pe tărâm catalan în fața spaniolilor de la Honda
By Getty Images

The 12/06/2017 at 13:54Updated The 12/06/2017 at 13:56

Italianul Andrea Dovizioso s-a impus pentru a doua oară la rând în acest sezon, câștigând Marele Premiu al Cataluniei.

Pilotul Ducati i-a devansat pe cei doi spanioli de la Honda, Marc Marquez și Dani Pedrosa, trecând la conducerea cursei la mijlocul ei după ce a plecat de pe poziția a 7-a a grilei de start. Jorge Lorenzo a încheiat al 4-lea după ce a devenit lider în primul tur. Coechipierul lui Dovizioso a pierdut teren, căzând până pe locul 8 înainte de a reveni în partea finală a cursei.

Cei doi piloți ai echipei Yamaha Tech 3, Johann Zarco și Jonas Folger, au trecut linia de sosire pe pozițiile 5 și 6 într-o zi în care Yamaha-urile de uzină au avut curse dezastruoase. Valentino Rossi a recuperat câteva poziții pentru a termina Marele Premiu pe locul 8, în urma lui Alvaro Bautista. Liderul clasamentului mondial, Maverick Vinals, a obținut abia locul al 10-lea, iar situația în fruntea campionatului s-a strâns odată cu rezultatele din Catalunia. Hector Barbera a mai fost clasat în top 10.

La clasa Moto3 victoria a fost adjudecată de Joan Mir, care i-a depășit în ultimul tur pe Romano Fenati și Jorge Martin la capătul unei curse entuziasmante.

Clasa Moto2 a fost dominată de Alex Marquez, care a plecat din pole-position și a trecut primul linia de sosire în fața italienilor Mattia Pasini și Lorenzo Baldassarri.

Următorul weekend de curse este programat peste două săptămâni la Assen, în Olanda.