Sezonul MotoGP se încheie în acest weekend la Valencia. Campionul mondial este bine-cunoscut, iar puțini piloți vor avea o miză importantă în sud-estul Spaniei în aceste zile. Pentru câțiva dintre ei, însă, Marele Premiu va marca un moment important.

Dani Pedrosa este un astfel de exemplu. La capătul celui de-al 18-lea său sezon în campionatul de motociclism viteză – al 13-lea petrecut la clasa regină – diminutivul spaniol de 33 de ani va pune punct carierei sale pe alocuri strălucitoare. De trei ori vice-campion mondial și de alte trei ori clasat al treilea la capătul sezonului, Pedrosa este și cel mai de succes pilot pe circuitul de la Valencia. El a câștigat cursa de anul trecut, dar și pe cele din 2012, 2009 și 2007 la clasa MotoGP, având alte trei succese în palmares în anii petrecuți la clasele inferioare.

Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:57

Alături de Pedrosa, un alt pilot care va avea parte de un weekend special este Jorge Lorenzo. Spaniolul de la Ducati va trage linie după un capitol important din cariera sa, urmând să se mute la Honda anul viitor după doi ani mai puțin impresionanți petrecuți la echipa italiană. Cele trei victorii reușite în a doua parte a sezonului au adus un element pozitiv campaniei sale, care a întâmpinat probleme în ultimele luni. Lorenzo revine pentru prima dată la startul unui Mare Premiu după căzăturile din Aragon și Thailanda, unde a suferit două accidentări separate, la picior și încheietura mâinii. Totodată, alături de Pedrosa, Lorenzo este singurul pilot care mai are patru succese în palmares pe circuitul valencian.

Cu Marc Marquez campion mondial încă de după etapa din Japonia și Andrea Dovizioso sigur de locul secund în campionat, lupta interesantă a ultimei curse ar putea fi dată între Johann Zarco și Danilo Petrucci pentru titlul de cel mai bun pilot independent al anului. Cinci puncte îi separă pe cei doi în condițiile în care Cal Crutchlow, un alt candidat la această distincție, va lipsi din nou din cauza accidentării sale, sezonul britanicului fiind încheiat.

Titlurile de la constructori și echipe sunt încă în joc, dar este greu de crezut că Honda le va putea pierde pe oricare dintre ele.

Eurosport 1 transmite toate sesiunile weekendului din Valencia în direct.

Program complet de transmisiuni:

Vineri:

10:00 - Antrenamente 1

14:10 - Antrenamente 2

Sâmbătă:

10:00 - Antrenamente 3

13:35 - Calificări Moto3

14:30 - Antrenamente 4

15:10 - Calificări MotoGP

16:05 - Calificări Moto2

Duminică:

9:40 - Încălziri

12:00 - Cursa Moto3

13:20 - Cursa Moto2

15:00 - Cursa MotoGP

Motociclism
Le Mans 24 hours : căzătură spectaculoasă a lui Arnaud Dejean
30/08/2020 LA 04:27
Motociclism
Reacția lui Valentino Rossi, după ce a fost la câțiva centimetri de moarte: "Încă tremur!"
17/08/2020 LA 07:05