De la întoarcerea sa în calendarul MotoGP în 2010, Silverstone a găzduit câteva curse mai mult decât atractive, în ultimii cinci ani fiind martorii a cinci câștigători diferiți.
Imprevizibilitatea în MotoGP este unul din multele motive pentru care atât de mulți oameni iubesc acest sport, deci ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani pe celebrul circuit de la Silverstone?
2013: Jorge Lorenzo, care deține recordul pentru cel mai mare număr de victorii la Silverstone, trei (2010, 2012 și 2013), l-a învins pe Marc Marquez într-un duel incins, compatriotul Dani Pedrosa transformându-l într-unul spaniol 100%.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
2014: a fost momentul lui Marquez să își plătească polița, în timp ce și-a continuat nestingherit drumul spre titlul mondial cu o victorie pe terenul britanic, învingându-i pe Lorenzo și pe Valentino Rossi.
2015: un Silverstone îmbibat de ploaie a montat scena celei de-a patra victorii a lui Valentino Rossi în acel sezon, într-o cursa celebră ce ne-a oferit o luptă în trei la care au mai participat și italienii Danilo Petrucci și Andrea Dovizioso, care la final au ocupat celelalte două trepte ale podiumului.
2016: ziua cursei a fost una de neuitat pentru Maverick Viñales, care a reușit o primă victorie incredibilă la clasa regină, totodată spaniolul semnând și prima victorie pentru Suzuki, de la cea din mai 2007 a lui Chris Vermeulen. Favoritul tribunelor, Cal Crutchlow nu a reușit atunci decât poziția a doua pe podium, în timp ce treapta a treia a fost ocupată la acea vreme de Rossi.
2017: în goana sa după primul titlu mondial, Andrea Dovizioso a profitat din plin de problema mecanică a motocicletei lui Marc Marquez, pentru a câștiga o nouă etapă britanică fantastică, învingând la pas cele două Yamaha pilotate de Viñales și Rossi.
De la liderul campionatului Marc Marquez și principalii săi concurenți, Valentino Rossi și Maverick Vinales, plus piloții Ducati, Jorge Lorenzo și Andrea Dovizioso, nu vom ști niciodată la ce surprize să ne așteptăm în acest sezon de MotoGP. Numai puțin de zece piloți diferiți au reușit deja să urce pe podiumul primelor 11 Grand Prix-uri în acest an.
De asemenea, favoriții casei vor avea și ei un cuvânt de spus prin intermediul lui Cal Crutchlow, Bradley Smith și Scott Redding. Crutchlow cu un pole position aici în 2016 ocupă pozitia a 8-a în campionat cu 103 puncte, dar cu o victorie în a doua etapă, în Marele Premiu al Argentinei.
Etapa din acest weekend a moto mondialului de viteza va fi analizată și comentată în direct la Eurosport 1 de comentatorii Alex Cocu și Marius Băcilă.
Urmăriți ultimele noutăți de la Moto3, Moto2 și MotoGP pe pagina de Facebook Eurosport România: www.facebook.com/EurosportRO.
Programul transmisiunilor Eurosport 1:
Duminică:
11:00 - Încălziri Moto3, Moto2, MotoGP;
13:15 - Cursă Moto 3;
14:45 - Cursă MotoGP;
16:15 - Cursă Moto 2;
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13