Assen. Catedrala vitezei, pentru multi. Pentru cei din Drenthe, e doar o simpla biserica de tara. Insa una ce si-a lasat amprenta asupra MotoGP-ului pana acum 2 ani - ziua de curse fiind sambata, pentru ca muzica slujbei de duminica sa rasune limpede, fara a fi intinata cumva de tumultul motoarelor.
Aplecarea spre detalii s-a rasfrant de un secol si asupra Tourist Trophy. Cu o religiozitate similara, Dutch TT-ul nu a lipsit niciodata din calendarul motomondialului. Aici s-a dat plecarea in primul sezon de MotoGP, iar linia de start (ACEA linie originala!) pe care se aliniaza, dintotdeauna parca, cei mai rapizi dintre piloti, inca sta marturie pasiunii pentru viteza.
Assen este imbinarea perfecta intre religie si pasiune lumeasca, intre mit si realitate. Cateodata, atmosfera locului te cuprinde si te invaluie cu un amestec de superstitie si piosenie ce iti blocheaza pana si gandurile. Nu clipesti si nu respiri pentru ca nu ai cuteza sa strici linistea monahala ce coboara usor, precum ceata, din paduri.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Mai intai, timid, un tril de pasare anunta rasaritul. Apoi, un freamat usor, dar din ce in mai prezent, trezeste lumea din reverie. Metalul tipa brusc si ascutit, zgariind dimineata - probabil o cheie scapata undeva pe betonul boxelor. Iar apoi, precum cantatul cocosului, un motor urla, adus la viata. Este momentul in care oamenii se pregatesc pentru a-si testa limitele si credinta.
Nume mari sunt soptite cu admiratie: Spies, Stoner, Miller, Hayden, Alex Barros sau Criville. Spre cei ce se pregatesc sa iasa si anul acesta pe pista, privirile aruncate pe furis zabovesc ceva mai mult si poti citi in ele speranta: Rossi, Marquez, Lorenzo, Zarco.
Vom fi acolo, amestecati in multimea pestrita ce numara an de an 100.000 de pelerini, pentru a ne impartasi in cele mai tainice secrete ale MotoGP-ului. Iar pe voi, prieteni, va vom face partasi la acest moment unic al sezonului, Dutch TT Assen, prin intermediul Eurosport. Incepand, cumva nefiresc si inca neobisnuit pentru Assen, cu ziua de vineri.
Antal Putinică
***
Programul transmisiunilor Eurosport 1:
Vineri: 10:00 - Antrenamente 1;
14:10 - Antrenamente 2
Sâmbătă: 10:00 - Antrenamente 3;
13:35 - Calificări Moto3;
14:30 - Antrenamente 4;
15:10 - Calificări MotoGP;
16:05 - Calificări Moto2
Duminică: 9:40 - Încălziri;
12:00 - Cursă Moto3;
13:20 - Cursă Moto2;
15:00 - Cursă MotoGP
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13