Andrea Dovizioso a pierdut titlul în acest sezon, Marc Marquez cucerind al cincilea său trofeu la clasa MotoGP încă din cursa japoneză de la Motegi, însă vine la Sepang știind că a câștigat ultimele două Mari Premii desfășurate în Malaezia. Pilotul Ducati ar putea profita din nou în acest weekend pe un circuit care se potrivește motocicletei italiene.
Dovizioso se află în continuate în luptă pentru poziția a doua a clasamentului general, unde îi are ca urmăritori pe cei doi piloți Yamaha, Valentino Rossi și Maverick Vinales. Ultimul dintre ei este proaspăt câștigător al cursei din Australia, unde a întrerupt șirul de 25 de întreceri fără victorie al echipei japoneze. Vinales are de recuperat 30 de puncte până la Dovizioso în acest final de sezon, în timp ce Rossi – care nu a mai urcat pe un podium din luna iulie – are de recuperat doar 15.
În frunte, Marquez va încerca să obțină un rezultat bun după ce a fost forțat să abandoneze la Phillip Island – singurul său abandon al sezonului de până acum. Marquez a câștigat cursa din Malaezia o singură dată în carieră la clasa MotoGP – în 2014 – reușind să mai obțină un succes la clasa mică în 2010.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Alături de el, pe circuit va încerca să revină și Jorge Lorenzo, care a absentat din Australia ca urmare a operației suferite după accidentul thailandez de la începutul lunii octombrie. Cu două curse rămase din sezon înainte de mutarea sa la Honda ca înlocuitor al lui Dani Pedrosa și coechipier al lui Marquez, Lorenzo va spera să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după ce a obținut șase șapte clasări consecutive pe podium pe circuitul de la Sepang, dar nicio victorie.
Jack Miller, Danilo Petrucci, Johann Zarco, Andrea Iannone, Alex Rins și Alvaro Bautista sunt alți pretendenți la o clasare cât mai apropiată de podium, în timp ce Cal Crutchlow va absenta din Malaezia ca urmare a celor două operații la piciorul drept după accidentul din cursa precedentă.
La clasa Moto2, Francesco Bagnaia are nevoie de o clasare pe podium sau de a acumula cu 14 puncte mai mult decât rivalul Miguel Oliveira pentru a câștiga titlul mondial, iar lupta de la clasa Moto3 continuă în Malaezia cu Jorge Martin, Marco Bezzecchi și Fabio Di Giannantonio în prim-plan.
Eurosport 1 transmite toate sesiunile weekendului din Malaezia în direct.
Program complet de transmisiuni:
Vineri:
3:00 - Antrenamente 1
7:10 - Antrenamente 2
Sâmbătă:
3:00 - Antrenamente 3
6:35 - Calificări Moto3
7:30 - Calificări Moto2
8:30 - Antrenamente 4
9:10 - Calificări MotoGP
Duminică:
2:40 - Încălziri
6:00 - Cursa Moto3
7:20 - Cursa Moto2
9:00 - Cursa MotoGP
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13