Vinales a câștigat la prima sa cursă pentru echipa de uzină Yamaha, după ce anul trecut a evoluat pentru Suzuki. Acesta a purtat un duel intens cu Dovizioso în cea de-a doua parte a cursei, cei doi trecând la conducere de mai multe ori în succesiune până când spaniolul a efectuat depășirea decisivă cu două tururi înainte de final.
Pornit ca din pușcă de pe poziția a patra a grilei de start, dublul campion mondial al clasei Moto2, Johann Zarco, s-a instalat la conducerea cursei și a luat un avans impresionat în prima parte a sa. Francezul a abandonat însă înainte de jumătatea Marelui Premiu ca urmare a unei căzături, cedând prima poziție în favoarea lui Dovizioso, care a urcat treptat în clasament în primele tururi după ce a plecat în cursă de pe locul patru.
Marc Marquez și Andrea Iannone au purtat un duel pentru a-și asigura poziția secundă, permițându-i cuplului de piloți Yamaha format din Vinales și Rossi să se apropie de podium. Italianul de la Suzuki a fost apoi al doilea nume mare care a ieșit din cursă în urma unei căzături, la fel pățind ceva mai în spate Cal Crutchlow și Alvaro Bautista.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Trecut de Marquez cu ușurință, Vinales și-a început lupta cu Dovizioso pentru victorie, în timp ce Rossi l-a depășit la rândul său pe spaniolul de la Honda și a continuat să-i urmărească pe cei doi lideri. După mai multe depășiri succesive, Vinales, care pornise din pole-position, a fost cel care a trecut primul linia de sosire, urmat de Dovizioso și Rossi, doar două secunde despărțindu-i pe primii trei clasați.
Marquez și coechipierul său, Dani Pedrosa, au completat primele cinci poziții, ținând în frâu un atac târziu al lui Aleix Espargaro de la Aprilla, care a încheiat pe un onorabil loc șase. Scott Redding, Jack Miller, Alex Rins și Jonas Folger s-au clasat în top zece, în timp ce Jorge Lorenzo a dezamăgit la debutul pentru echipa Ducati, terminând cursa abia pe locul unsprezece.
Vinales conduce așadar clasamentul general după prima etapă a sezonului, urmând ca peste două săptămâni în Argentina să fie omul de bătut pentru restul piloților din MotoGP.
Anterior, Franco Morbidelli (Moto2) și Joan Mir (Moto3) s-au impus la clasele inferioare de concurs în cursele desfășurate duminică în Qatar.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13