Cei doi piloți Repsol Honda au fost despărțiți de mai puțin de cinci sutimi de secundă la finalul sesiunii de calificări în urma unui duel entuziasmant purtat pe circuitul spaniol. Marquez ar fi putut să-și devanseze coechipierul în ultimele secvențe, însă un sector final de tur mai lent al său i-a permis lui Pedrosa să obțină primul lui pole position al anului cu un tur înregistrat în 1:38.249.
A fost o zi perfectă pentru Honda. Locul trei pe grila de start va fi ocupat de pilotul LCR Honda Cal Crutchlow, în timp ce clasarea cea mai bună a unei motociclete Yamaha la Jerez a fost obținută de Maverick Vinales, care a terminat pe locul patru. Andrea Iannone de la Suzuki va pleca al cincelea în cursa de duminică, fiind mai rapid în calificări decât Johann Zarco și Valentino Rossi – ambii concurând pentru Yamaha.
Jorge Lorenzo a obținut poziția a opta la final, în fața lui Jonas Folger și Jack Miller. Scott Redding și Aleix Espargaro au completat lista celor 12 piloți calificați în partea a doua (Q2) a calificărilor.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Cu primii 11 clasați cronometrați într-un interval de mai puțin de o secundă, Marele Premiu al Spaniei se poate încheia cu o cursă spectaculoasă. Aceasta poate fi văzută LIVE pe Eurosport 1 de la ora 15:00, în timp ce întrecerile claselor Moto2 și Moto 3 o vor preceda la orele 13:20, respectiv 12:00.
Alex Marquez va pleca din pole position în cursa clasei intermediare, devansându-l în calificări pe Franco Morbidelli, câștigătorul primelor trei Mari Premii ale sezonului. Jorge Martin a câștigat sesiunea rezervată clasei Moto3 într-o manieră autoritară, în fața lui Aron Canet și Romano Fenati.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13