Spaniolul de la Repsol Honda și-a consolidat prima poziție de pe care a pornit și a condus pe întreaga durată a Marelui Premiu al Spaniei, câștigând în fața coechipierului său Marc Marquez. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat un foarte fericit Jorge Lorenzo, aflat la cea mai bună performanță a sa de la trecerea la Ducati.
Pentru Honda, weekendul de la Jerez a fost unul perfect. Cei doi piloți ai echipei de uzină s-au desprins în fruntea cursei imediat după start, în timp ce Maverick Vinales a pornit mai slab și a pierdut locuri importante în clasament.
Johann Zarco și Andrea Iannone au plecat bine și s-au instalat pe pozițiile trei și patru în prima parte a cursei, în timp ce Vinales și Valentino Rossi s-au luptat cu piloții Ducati – Lorenzo și Andrea Dovizioso – mare parte din întrecere în afara locurilor de podium. Pornit de pe poziția a treia, Cal Crutchlow a ieșit spectaculos din cursă, fiind doar unul dintre abandonurile din prima jumătate a Marelui Premiu.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Lorenzo a trecut de Zarco și s-a instalat pe locul trei cu 16 tururi rămase, iar Vinales a efectuat o dublă depășire în fața lui Dovizioso și Rossi. Acesta din urmă a avut o zi teribilă, pierzând apoi loc după loc până la final și trecând linia de sosire al zecelea. Totuși, italianul rămâne lider în clasamentul general.
Până la final, Dovizioso și-a luat revanșa în fața lui Vinales pentru a încheia în urma celor de pe podium și a lui Zarco, pe locul cinci. În frunte, Pedrosa și-a gestionat perfect avansul, rulând constant la puțin peste o secundă în fața lui Marquez. Campionul mondial en-titre s-a resemnat în ultimele tururi, pierzând alte cinci secunde față de câștigător.
Danilo Petrucci, Jonas Folger și Aleix Espargaro au fost cei trei piloți clasați pe locurile șapte, opt și nouă, în fața lui Rossi. Scott Redding, Hector Barbera, Loris Bax, Bradley Smith și Karel Abraham s-au mai încadrat în puncte.
Clasamentul general s-a strâns spectaculos la vârf în urma cursei de la Jerez. Rossi are un avans de 2p în fața lui Vinales după patru Mari Premii, în timp ce Marquez și Pedrosa se află la 4, respectiv 10 lungimi în urmă.
Ceva mai devreme, Aron Canet s-a impus în fața lui Romano Fenati și Joan Mir într-o cursă spectaculoasă a clasei Moto3. La Moto2, Alex Marquez și-a trecut în cont victoria după ce duelul său cu coechipierul său, Franco Morbidelli, s-a încheiat odată cu căzătura acestuia din urmă într-un moment în care conducea cursa.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13