Marele Premiu al Austriei din MotoGP a avut unul dintre cele mai brutale accidente văzute în ultimii ani. Johann Zarco şi Franco Mordibelli s-au intersectat pe traiectorie în turul al 3-lea şi s-au prăbuşit.
Motocicleta pe jumătate distrusă a lui Franco a zburat înapoi pe pistă şi a trecut foarte aproape de piloţii care veneau: Maverick Vinales şi Valentino Rossi. Din fericire, niciunul dintre piloţi nu a suferit din cauza accidentului, iar cursa a putut fi reluată.
Marele câştigător a fost Andrea Dovizioso (Ducati), cel care le-a luat faţa lui Joan Mir (Suzuki Ecstar) şi Jack Miller (Pramac Racing). Valentino Rossi a încheiat pe locul 5.
Motociclism
Prima companie românească, acționar majoritar în MotoGP! Anunțul oficial
04/11/2022 LA 20:11

Valentino Rossi, după teribilul accident din Austria: "Încă tremur!"

La finalul cursei, Valentino Rossi a vorbit despre accidentul care l-ar fi putut costa viața. Pilotul italian a dezvăluit că a fost cel mai riscant moment din întreaga sa carieră:
"Am fost foarte speriat. Încă tremur. A fost o cursă extrem de dificilă. Ai nevoie să fii agresiv pe pistă, dar Zarco nu se află la prima abatere. A frânat intenționat în fața lui Morbidelli. Trebuie să fii atent în astfel de momente. Oficialii ar trebui să intervină și să facă ceva în privința lui Zarco. A fost cel mai riscant moment din întreaga mea carieră. A fost foarte periculos. N-am avut de ales, așa că m-am urcat din nou pe motocicletă.", a declarat Valentino Rossi, citat de Gazzetta dello Sport.
La puțin timp după finalul cursei din Austria a venit și explicația lui Johann Zarco:
"Am tras o sperietură zdravănă (n.r. - Zarco și Morbidelli), iar eu am câteva vânătăi. Am vorbit cu el la final și ne pare extrem de rău pentru ce s-a întâmplat. În același timp, am fost foarte norocoși. Este dificil să eviți un accident teribil la acea viteză (n.r. - 320 km/h), dar, din fericire, motocicletele noastre n-au atins alți piloți. Vom analiza îndeaproape ce s-a întâmplat.", a spus Johann Zarco.
Motociclism
Alex Rins a câștigat Marele Premiu al Australiei! Quartararo a pierdut locul 1 după ce a abandonat
16/10/2022 LA 09:05
Marele Premiu al Japoniei
Marc Marquez, primul pole position după 3 ani! Calificările din Japonia s-au ținut pe ploaie
24/09/2022 LA 10:27