Pilotul Yamaha a trecut linia de sosire la mică distanță în fața unui alt italian, Danilo Petrucci de la Pramac Ducati. Cei doi s-au desprins de un alt grup în partea finală a cursei, trecând succesiv la conducerea cursei.
Johann Zarco și-a menținut prima poziție de pe care a plecat în prima parte a întrecerii, însă a fost mai apoi înghițit de pluton înainte ca picăturile de ploaie să-l facă pe el și pe alți câțiva piloți să riște schimbarea motocicletei și a pneurilor. Nu a fost o alegere inspirată în final, acesta terminând pe locul 14, în fața lui Jorge Lorenzo.
În frunte, Rossi, Petrucci și Marc Marquez păreau să se lupte pentru victorie, Andrea Dovizioso venind din urmă și implicându-se în grupul fruntaș. Ultimele tururi l-au propulsat și pe Cal Crutchlow în luptă, acesta terminând al 4-lea, în urma lui Marquez dar în fața lui Dovizioso, cei trei fiind despărțiți de puțin mai mult de o zecime de secundă.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Jack Miller a încheiat pe locul 6 după victoria sa de anul trecut, în timp ce Karel Abraham, Loris Baz, Andrea Iannone și Aleix Espargaro au completat primele 10 poziții. Pol Espargaro, Tito Rabat și Dani Pedrosa s-au mai clasat în puncte, în timp ce Maverick Vinales a abandonat după o căzătură cu 15 tururi rămase din cursă.
Spaniolul a pierdut prima poziție din clasamentul general în urma rezultatului, Dovizioso devenind lider pentru doar 4 puncte. Rossi și Marquez îi urmează pe cei doi îndeaproape, doar 11 puncte separând primii patru piloți.
Anterior, Aron Canet a câștigat cursa clasei Moto3 la capătul unui tur final de-a dreptul electrizant. Joan Mir a căzut din poziția de lider până pe locul 9 în ultimul tur, trecând totuși linia de sosire la mai puțin de o secundă de învingător. În clasamentul general, spaniolul păstrează un avans de 30 de puncte în fața lui Canet și de 32 de puncte față de Romano Fenati, clasat al doilea la Assen.
Clasa Moto2 a oferit un alt final extrem de strâns, cu Franco Morbidelli câștigând în fața lui Thomas Luthi și a unui grup de alți 3 piloți. Cei doi conduc în această ordine și clasamentul general, iar pentru Morbidelli a fost a cincea victorie din 2017.
Etapa viitoare este programată la Sachsenring, în Germania, în perioada 30 iunie - 2 iulie și va fi transmisă pe Eurosport 1.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13