Giro d’Italia
Giro d’Italia, primul Mare Tur al sezonului ciclist al anului este în direct la Eurosport, primăvara aceasta. Evenimentul din acest an promite să fie la fel de palpitant și legendar, deoarece, pentru prima dată în istorie, un Mare Tur a pornit din afara Europei. Israelul a fost țara care a găzduit primele trei etape în lupta pentru Maglia Rosa. Ediția 101 a Turului Italiei are 21 de etape, însumând 2.546 km cu opt sosiri de etapă montane și doar 44.2 km de contra-timp. Tom Dumoulin, care anul trecut a devenit primul olandez câștigor al Turului Italiei, încearcă să-și apere titlul, dar se confruntă cu o concurență serioasă din partea lui Chris Froome. Britanicul poate deveni primul rutier de la Bernard Hinault, în urmă cu 35 de ani, care poate deține în același timp titlurile pentru Tour de France, Vuelta a Espana și Giro d'Italia.
Turul Italiei la Eurosport România este prezentat și analizat de comentatorul Emanuel Terzian și expertul Alex Ciocan împreună cu Andrei “Jean” Comşa. Primii doi vor continua să își încânte fanii și cu cele două momente speciale de pe pagina de facebook Eurosport România: Rețeta lui Manolo și Minutul lui Ciocan dedicate pasiunilor culinare din fiecare zonă traversată de plutonul ciclist și, respectiv momentelor de interes major din cadrul fiecărei etape. Turul Italiei revine la Eurosport marți, 15 mai cu etapa a zecea. Ziua de sâmbătă ne-a oferit o etapă a noua foarte dificilă ce a însumat 225km. Cu două sprinturi intermediare înainte de ultima cățărare (aprox. 45km), actual purtător al tricoului roz, britanicul Simon Yates a reușit să treacă primul linia de sosire, de la Gran Sasso d’Italia (Campo Imperatore). Turul ciclist al Italiei revine în direct la Eurosport 1, marți 15 mai de la ora 14:00.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Premier League
Fanii fotbalului englez și-au luat la revedere de la probabil cel mai competitiv campionatul intercluburi din lume, dar doar până în luna august. Campioana acestei ediții nu mai este de mult o surpriză pentru mulți dintre cei care au urmărit un parcurs absolut fabulos, al cetățenilor ghidați de catalanul Pep Guardiola. Manchester City și-a gravat numele în istoria fotbalului din Albion cu această ediție. După victoria de pe teren propriu, 3-1 cu Brighton echipa din Manchester a stabilit două recorduri. Pentru trupa lui Pep, acest penultim act al campionatului a însemnat a 31-a victorie, într-o singură stagiune, doborând astfel recordul pe care îl deţinea alături de Chelsea (sezonul 2016 - 2017) în timp ce duminică, 13 mai a atins borna de 100 de puncte pentru o echipă în campionat. Cea de-a 26-a ediție a Premier League a fost și cea de adio pentru un alt personaj care a marcat pentru totdeauna fotbalul englez, francezul Arsene Wenger. După o carieră de doar 22 ani petrecută la Arsenal, “Le Prof” a luat decizia pe 20 aprilie să părăsească banca lui Arsenal, echipa care cel putin până în etapa 37-a nu a reușit o singură victorie în campionat în anul 2018 (prima victorie în deplasare din 2018 a venit împotriva celor de la Huddersfield, în etapa 38, scor 1-0). Cu o înfrângere la scor de neprezentare în fața celor de la Newcastle, Chelsea cedează ultimul loc care duce în grupele Champions League trupei lui Klopp, care sezonul acesta este singura echipă din primele cinci ligi engleze neînfrântă în meciurile de acasă.
Circuitul Diamond League
Marii atleți ai lumii au strălucit în etapa a doua a Circuitului Diamond League, sâmbătă aceasta la Shanghai. Eurosport 1 a transmis în exclusivitate în România, IAAF Diamond League. Deținătorul recordului pe arena din Shanghai la proba de 100 de metri, chinezul Su Bingtian nu a reusit sa își apere titlul, castigatorul, fiind tanarul de 22 ani Reece Prescod (10.04) aflat la prima sa cursa din acest sezon al Diamond League. Recordul național al lui Su, de 9,99 secunde, a fost stabilit în 2015, pe când avea doar 28 de ani. Atletul chinez a început sezonul competițiilor de atletism foarte bine, după ce a doborât recordul Asiei la proba de 60 de metri, de trei ori, în cadrul circuitului în sală. Justin Gatlin, Ramil Guliyev și medaliatul cu bronz olimpic, Andre de Gasse s-au numarat printre cei care au luat startul probei de la Shanghai.
Campionatul WTCR
A treia etapă a Campionatului WTCR s-a desfășurat weekendul acesta în Germania, pe celebrul circuit Nürburgring. Circuitul oferă o provocare precum niciun alt traseu, cu un excentric ciclu de 25,378 de kilometri, 64 de viraje scurte, împreună cu niște condiții meteo schimbătoare la poalele munților Eifel din Parcul Național - Eagle and Wolf Park Kasselburg. Inaugurat în 1927 și devenind apoi principalul Grand Prix german, până la accidentul aproape fatal al lui Niki Lauda din 1976, Nürburgring Nordschleife s-a alăturat programului FIA World Touring Car Championship din 2015-2017, ca parte a weekendului ADAC Zurich 24h Rennen. De-a lungul timpului, circuitul a oferit mult dramatism dar și câteva momente excepționale semnate de José María López, dublu câștigător în 2016, când șoferii de la European Touring Car Cup s-au alăturat omologilor WTCC pe pistă, deși dintr-o rețea separată.
după șapte ani de la ultima victorie, weekendul acesta, Fred Makowiecki, Patrick Pilet, Richard Lietz și Nick Tandy au reușit să aducă a șasea victorie pentru Manthey Racing (record), după șapte ani de pauză. Mercedes a ocupat celelalte două poziții ale podiumului în timp ce Aston Martin a terminat pe locul patru, câștigand clasa SP9-LG, la ultimul start al lui V12 Vantage.
Turul Ciclist al Californiei
Anul acesta Eurosport oferă în paralel cu celebrul Giro d’Italia și Turul Californiei din statul american omonim. Aceasta va acoperi 1.038 km de șosele și drumuri de coastă, în timpul a șapte etape de la Long Beach până la Sacramento, între 13 și 19 mai. Cunoscut pentru showdown-urile sprintului, trei dintre cei mai celebri rutieri și-au confirmat prezența pentru ediția din acest an: Mark Cavendish (Team Dimension Data), Marcel Kittel (Echipa KATUSHA ALPECIN) și "King of California" Peter Sagan (BORA-hansgrohe – triplu campion mondial, care deține recordul de victorii de etapă în California, 16)
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13