Vlad Dascălu (Trek Factory) s-a clasat pe locul doi în cursa cross-country olimpic (XCO), desfăşurată duminică în cadrul Cupei Mondiale de mountain bike de la Nove Mesta Na Morave (Cehia), fiind învins la mare luptă, cu doar o secundă, de britanicul Thomas Pidcock, campionul olimpic en titre.
''Este a doua cursă în care dovedeşte că este cel mai puternic, nu pot să-mi zic că îmi pare rău că nu a câştigat, pentru că sigur destinul îi va da la un moment dat o victorie atât de mare încât să şteargă toate aceste mici momente mai puţin OK. A făcut o cursă imensă, i-a lăsat pe majoritatea în urmă, dacă traseul era un pic mai greu cred că nici Tom Pidcock nu reuşea să remonteze pe ultima parte. Să nu uităm de la ce echipă vine britanicul (Ineos) şi pe cine a învins el pe şosea anul trecut la multe competiţii. L-a bătut la sprint până şi pe Wout van Aert (Jumbo Visma). Dacă panta finală ar fi fost un pic mai lungă, cu 100 sau 200 m, în aşa fel încât el să-şi mărească acel ecart cu 1-2 secunde, Pidcock nu l-ar fi prins. Însă să nu uităm că Pidcock este campionul olimpic, Vlad nu a fost învins de oricine. La rândul lui, campionul mondial (Nino Schurter), cel mai titrat rider din lume, cu opt titluri mondiale, a făcut o cursă mare. A făcut pană, a schimbat bicicleta, a intrat undeva în cursă de pe poziţia a 20-a, şi cu toate acestea a venit pe locul trei. A făcut ceea ce a făcut Vlad în urmă cu o săptămână, când a fost nevoit să schimbe bicicleta'', a declarat Alex Ciocan pentru AGERPRES.
Preşedintele FR de Ciclism a opinat că obiectivul principal al lui Vlad Dascălu în 2022 este o medalie la Mondialele mountain bike din Franţa (Les Gets), din perioada 24-28 august.
Mountain Bike
Vlad Dascălu, pe podium la Cupa Mondială de mountain bike de la Petropolis
11/04/2022 LA 11:18
''De la acele victorii ale lui la Under-23, în 2019, Vlad urcă în continuare cu paşi siguri. Anul trecut a reuşit un loc doi, primul podium al lui într-o Cupă Mondială la Elite, în etapa finală din SUA. Dar anul acesta, în permanenţă a fost pe podium, două locuri trei, urmate de acest loc doi. Eu cred că Vlad nu are un obiectiv aşa în Cupa Mondială, eu cred că îşi propune o medalie la Mondiale, pe care are toate şansele să reuşească să o obţină şi evident o clasare cât mai bună în Cupa Mondială, unde are nevoie de constanţă, lucru pe care l-a arătat'', a mai spus Alex Ciocan.
Vlad Dascălu va reveni în luna iunie în ţară, pentru a participa la Campionatele Naţionale de mountain bike la Cluj, la proba scurtă (XCC) şi cea olimpică (XCO).
''Contează pentru Vlad aceste titluri, pentru că este vorba de un tricou distinctiv. Azi în cursă, Vlad a purtat tricoul de campion naţional, este o mândrie naţională, dar şi pentru club. Trek Factory Racing se mândreşte cu faptul că în acest moment are doi campioni naţionali. Pe Vlad şi un sportiv neozeelandez, Anton Cooper'', a precizat şeful FRC.
A patra cursă din cele nouă din calendarului sezonului 2022 al Cupei Mondiale are loc în Austria (Leogang) în perioada 11-12 iunie.
Sursa: Agerpres
Mountain Bike
Atât de aproape de medalie! Vlad Dascălu, locul 4 la Mondialele de Mountain Bike
28/08/2021 LA 21:15
Tokyo 2020
Mountain Bike - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
27/07/2021 LA 08:21