David Popovici s-a calificat în această dimineață în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de la Roma. La scurt timp, tânărul înotător român a anunțat că se retrage din finala de la 400 de metri liber.
Camelia Potec, fostă campioană olimpică și președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a vorbit despre decizia de astăzi a campionului european de la 100 și 200 de metri liber. Potec a apreciat faptul că Popovici a recunoscut că este obosit și a avut un mesaj pentru cei care au afirmat că tânărul înotător se temea de posibilitatea de a nu cuceri aurul în finala de astăzi:
"Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
25/09/2022 LA 16:02
A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate.
David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos. La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport.
Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile", a spus Camelia Potec la Digi Sport.
Citește și:

Campionatele Mondiale de juniori din Peru, următorul obiectiv al lui Popovici

După Campionatele Europene de la Roma, acolo unde a cucerit aurul la 100 și 200 de metri liber, David Popovici nu are foarte mult timp de odihnă. Înotătorul de 17 ani se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de juniori care vor avea loc în perioada 30 august - 4 septembrie, în Peru.
De asemenea, David Popovici va mai participa la finalul acestui an și la Campionatele Mondiale de juniori în bazin scurt. Acestea sunt programate în perioada 13-18 decembrie 2022, la Melbourne.
Natație
David Popovici, noi recorduri mondiale la orizont! Verdictul dat de americani
21/09/2022 LA 07:23
Natație
David Popovici, studiu de caz făcut de doi foști înotători australieni!
17/09/2022 LA 07:31