David Popovici și-ar fi putut continua cursa pentru medalii la Campionatele Europene de la Roma. Sportivul în vârstă de 17 ani s-a calificat în această dimineață în finala probei de 400 de metri liber, cu al patrulea timp din serii, și s-a arătat încântat de performanța reușită.
După aproximativ două ore, timp în care s-a consultat cu antrenorul său, David a decis să se retragă din competiție, luând această hotărâre pe fondul oboselii acumulate în ultimele zile.
Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește pe proaspătul campion european la 100 și 200 de metri liber de aproape 9 ani, a explicat ulterior ce a stat la baza retragerii lui David Popovici din cea de-a treia sa finală de la Campionatele Europene de la Roma.
Natație
"David Popovici trebuie să se ferească de dobitoci!" Sfaturile primite de campionul român
IERI LA 14:48
"Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic. Probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe și vrem să mai facem lucruri bune în continuare.
A fost multă emoție la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la București numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase", a declarat Adrian Rădulescu, potrivit GSP.
Citește și:

DAVID POPOVICI A DEZVĂLUIT SECRETUL PERFORMANȚELOR SALE DE LA ROMA

În ultima săptămână, David Popovici a cucerit aurul în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Europene de la Roma. Mai mult, în proba "regină" a natației a reușit să stabilească un nou record mondial, cu timpul de 46,86 de secunde, în timp ce la 200 de metri liber a oprit cronometrul la 1:42,97, devenind astfel al 3-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după Paul Biedermann și Michael Phelps.
David Popovici a declarat, după cea de-a doua finală câștigată în Italia, că a încercat să se detașeze de tot ce se întâmplă în jurul lui. Pentru a nu risca să fie distras înaintea probei de 200 de metri liber, sportivul nostru a evitat să folosească rețelele de socializare.
"Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat să verific rețelele sociale. Oricât de pozitiv poate fi, rețelele sociale pot fi și toxice. Știam că mi-ar fi fost greu să adorm, deci cred că a fost o decizie bună.
Planul meu este să continui să muncesc din greu și să merg înainte, pas cu pas", a spus Popovici, care a recunoscut că traversează o perioadă excelentă.
Pentru performanțele din ultimele zile, românul a fost elogiat pe toate site-urile din străinătate și de multe voci importante ale natației mondial, iar la începutul acestei săptămâni a fost comparat cu Usain Bolt, ceea ce a fost complimentul suprem.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
25/09/2022 LA 16:02
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45