Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, elogiat în lumea natației, după ce a stabilit un nou record european la 100 m liber

Nicu Savin

Publicat 12/08/2022 la 20:52 GMT+3

David Popovici a scris o nouă pagină de istorie în natație, după ce a doborât recordul european al probei de 100 metri liber, la competiția continentală de la Roma. Marile publicații internaționale scriu la superlativ despre fenomenul din România și anticipează că doborâârea recordului mondial este doar o chestiune de timp.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

David Popovici pare un înotător fără limete, iar de fiecare dată când intră în bazin recordurile din natație sunt în pericol. Așa s-a întâmplat și în această seară, când românul a doborât recordul european la proba de 100 metri liber.
În semifinalele Campionatului European, starul de numai 17 ani a oprit cronometrul la 46,98 secunde, devansând cu 13 sutimi de secundă timpul înregistrat de rusul Kliment Kolesnikov la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 47,11 secunde, care a fost până azi record european.
Mai mult, performanța lui Popovici îl transformă în al 4-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, iar marile publicații internaționale se închină în fața sportivului nostru. Jurnaliștii de la swimmingworldmagazine.com, cea mai importantă publicație mondială destinată natației, au scris la superlativ depre David și anticipează că este doar o chestiune de timp până când acesta va doborî recordul mondial deținut de Cesar Cielo (46,91).
"La Campionatele Europene de la Roma, David Popovici a stabilit un nou record europeanla 100 liber, având un timp de 46,98 secunde, la numai7 sutimi distanță de recordul mondial al lui Cesar Cielo. Toate privirile au fost ațintite asupra lui Popovici, care a făcut progrese uriașe de la Europenele de juniori din 2021, tot la Foro Italico, unde vineri a fost sărbătorit ca un erou care se întoarce.
Adolescentul este acum al patrulea cel mai rapid bărbat din istorie și al doilea în era costumelor textile și toate acestea la doar 17 ani. Astfel, nu se pune problema dacă, ci când va cădea recordul mondial al lui Cielo (46,91) stabilit în perioada costumelor poliuterane, la Campionatele Mondiale din 2009, desfășurate în același bazin de la Foro Italico", au scris cei de la swimmingworldmagazine.com.

David Popovici, mare favorit la aurul european

În semifinalele din această seară, Popovici a luptat numai cu cronometrul. Al doilea timp a fost înregistrat de maghiarul Kristof Milak (47,76), care a câștigat prima semifinală. Diferența de aproape 8 zecimi de secundă este una uriașă pentru proba de 100 metri liber, astfel că Popovici este mare favorit la aurul european.
Dincolo de dorința de a urca pe prima treaptă a podiumului, Popovici are toate motivele să își propună un obiectiv mai îndrăzneț. Cum mâine va avea de înotat doar finala, nu ar fi exclus ca Popovici să scrie o nouă pagină de istorie în natația mondială și pe lângă medalia de aur să bată și cel mai bun timp înregistrat vreodată pe distanța de 100 metri.
46,91 secunde este recordul mondial la 100 metri liber, stabilit de legendarul Cesar Cielo, în 2009, la Mondialele de la Roma. La 13 ani distanță, borna stabilită de brazilian este în pericol de a fi doborâtă de Popovici, în același loc, capitala Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo