Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, lăudat de jurnaliștii Mundo Deportivo! Cum l-au caracterizat spaniolii pe campionul de 17 ani

Bianca Dumitru

Publicat 19/08/2022 la 10:42 GMT+3

David Popovici a scris istorie la Campionatele Europene de înot de la Roma, unde a cucerit două medalii de aur și a stabilit un nou record mondial. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo i-au dedicat un material amplu, în care au vorbit în termeni laudativi despre românul de 17 ani.

David Popovici, la Europenele de la Roma

Credit imagine: facebook

În ultima săptămână, David Popovici a cucerit aurul în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Roma.
Mai mult, în proba "regină" a natației a reușit să stabilească un nou record mondial, cu timpul de 46,86 de secunde, în timp ce la 200 de metri liber a oprit cronometrul la 1:42,97, devenind astfel al 3-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după Paul Biedermann și Michael Phelps.
După încheierea competiției de la Roma, jurnaliștii spanioli de la Mundo Deportivo i-au dedicat un material amplu lui David Popovici, prezentând performanțele realizate de el la Roma, câteva dintre calitățile care îl transformă într-un campion din toate punctele de vedere, dar și o parte dintre planurile sale de viitor.
"Șeful de la Foro Italico este, înainte de toate, un băiat de 17 ani mândru de originile sale, care înțelege perfect ce i se întâmplă. Doar anii ne vor arăta cât de departe va ajunge David Popovici, dar nimeni nu îi va putea lua performanța de a fi primul om care coboară sub 46,90 de secunde în proba de 100 m liber.
Superioritatea sa s-a propagat și a durat pe parcursul tuturor competițiilor din 2022. Poziția sa în bazin și stăpânirea tehnică, cu capacitatea de a elimina o cantitate mare de apă în mișcare, toate vor fi analizate la milimetru de experiți pentru a afla cum reușește.
David Popovici se gândește doar la a-și îmbunătăți performanțele, dar fără să piardă din vedere cine este și de unde vine. Deși cerneala s-a epuizat în ultimele săptămâni pentru a rescrie filele de istorie, românul se gândește doar la următoarea provocare", au scris jurnaliștii de la Mundo Deportivo.
Citește și:

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Roma

În urma performanțelor sale care au făcut înconjurul lumii, românul în vârstă de doar 17 ani a fost desemnat cel mai bun sportiv al Campionatelor Europene de la Roma, adunând peste 1.000 de puncte.
"Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!
Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin.
Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46,86 secunde – nou record mondial de seniori) și a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.
La feminin, Ruta Meilutyte a totalizat 985 de puncte. Felicitări, David! Hai România!", au anunțat oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pe pagina de Facebook a forului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo