Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia incredibilă a celor de la Dinamo după performanțele lui David Popovici de la Europenele de la Roma

Bianca Dumitru

Actualizat 18/08/2022 la 14:14 GMT+3

David Popovici a scris istorie la Campionatele Europene de înot de la Roma, unde a cucerit medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber, în proba "regină" a natației stabilind și un nou record mondial. În ciuda performanțelor sale, clubul la care este legitimat, CS Dinamo, nu îi va oferi nicio recompensă financiară.

David Popovici

Credit imagine: facebook

În ultima săptămână, David Popovici a cucerit aurul în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Roma.
Mai mult, în proba "regină" a natației a reușit să stabilească un nou record mondial, cu timpul de 46,86 de secunde, în timp ce la 200 de metri liber a oprit cronometrul la 1:42,97, devenind astfel al 3-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după Paul Biedermann și Michael Phelps.
Pentru performanțele sale, care au făcut înconjurul lumii, românul în vârstă de doar 17 ani va fi recompensat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru performanțele de la Campionatele Europene. David Popovici va încasa din partea MTS câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puțin peste 15.000 de euro.
La premiul în bani oferit de MTS se putea adăuga și o recompensă din partea clubului la care este legitimat, dar oficialii de la CS Dinamo au anunțat că nu vor acorda un premiu suplimentar, așa cum s-a întâmplat după Campionatele Mondiale de la Budapesta.
"David va fi premiat conform hotărârii de Guvern. Nu va mai fi o derogare, așa cum s-a întâmplat după ce a cucerit medaliile la Mondiale. Guvernul poate stabili anumite derogări, în funcție de performanță, de notorietate, sunt și alte criterii care determină acordarea unor sume suplimentare.
Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt niște sume prevăzute clar", a declarat președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, potrivit DigiSport.
Citește și:

David Popovici, recompensat de LEN

Liga Europeană de Natație a avut un fond de premii în valoare de 500.000 de euro pentru Campionatele Europene de la Roma. Cei care au fost recompensați au fost înotătorii care au urcat pe podium, alături de cei care au doborât recorduri mondiale sau europene.
Premiile au fost acordate în felul următor: primul loc a obținut 2.000 de euro, locul secund a încasat 1.500 de euro, iar pentru ultima treaptă a podiumului au fost acordați 1.000 de euro.
Bonusurile acordate pentru stabilirea unor noi recorduri mondiale sau europene au fost de 10.000 de euro pentru un nou record mondial și de 5.000 de euro pentru unul european.
Astfel, David Popovici a primit 4.000 de euro pentru cele două medalii obținute în probele de 100 și 200 de metri liber. În plus, pentru recordul mondial din proba de 100 de metri, românul a mai încasat încă 10.000 de euro, premiul total din partea LEN ridicându-se la 14.000 de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo