David Popovici a scris istorie în această săptămână, la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta, acolo unde s-a impus în probele de 100 și 200 de metri liber, egalând o performanță veche de 49 de ani.
Tânărul înotător este antrenat de Adrian Rădulescu, care a reușit, la doar 32 de ani, să-și vadă elevul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. Tehnicianul, care îi mai are în echipa sa pe preparatorii fizici Dragoș Luscan și Valentin Grigoraș, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
Adrian Rădulescu a vorbit, printre altele, despre cum a trăit de pe marginea bazinului succesele lui David Popovici și despre ce așteptări avea de la elevul său înaintea Campionatelor Mondiale.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
09/08/2022 LA 08:50
"Îl văd zilnic pe David la antrenamente și cunosc pregătirea pe care o face. În serii și în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale, însă, am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aș fi stat liniștit pe scaun pe parcursul curselor, dar toți din fața mea se ridicaseră și eu nu mai vedeam ce se întâmplă.
La o asemenea competiție, nivelul este foarte apropiat. Față de ceilalți concurenți, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.
M-am așteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântați", a declarat Rădulescu, pentru site-ul FRNPM.
În plus, antrenorul de 32 de ani a dezvăluit ce a simțit în momentele în care l-a văzut pe David Popovici urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a explicat ce înseamnă pentru el victoriile sportivului de 17 ani în probele de 100 și 200 de metri liber.
"Bucurie imensă. Dar să vă spun și un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulți străini mi-au spus că nu știau cât de frumos este imnul României și s-au bucurat să-l descopere la această ediție de Mondiale.
Cele două victorii sunt o confirmare a muncii sale și a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat și efortul necesar", a adăugat Adrian Rădulescu.
Citește și:

CE URMEAZĂ PENTRU DAVID POPOVICI DUPĂ DUBLA ISTORICĂ DE LA MONDIALE

David Popovici nu are parte de multă odihnă, pentru el urmând o altă perioadă încărcată. Românul se va întoarce la București duminică, după încheierea Campionatelor Mondiale, unde a rămas să-l susțină pe Robert Glință.
Pentru David urmează o competiție în mai puțin de două săptămâni, iar românii vor avea ocazia să îl vadă pe viu, la Europeanul de Juniori, care va avea loc la Otopeni, între 5-10 iulie.
Biletele pentru această competiție vor costa între 30 și 60 de lei, în zilele semifinalelor și finalelor, și cu siguranță bazinul va fi plin de fanii lui Popovici care vor să îl vadă pe dublul campion mondial care ne-a adus în ultimul an și jumătate atât de multe bucurii și care are ocazia, în această vară, să fie primul din istorie cu titluri în paralel la Mondialele de seniori și la Europenele de seniori și de Juniori.
După Europeanul de la Otopeni, programul lui Popovici va fi la fel de încărcat. Pentru că, în perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma.
Ca și Budapesta, capitala Italiei are un farmec aparte pentru înotătorul de 17 ani: anul trecut, acolo s-au ținut Europenele de juniori, iar fenomenul Popovici s-a întors acasă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (50m, 100m, 200m, toate probele în stilul liber).
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59