David Popovici s-a întors în România după un Campionat Mondial de vis, la care a scris o pagină de istorie pentru natația mondială. Românul care a cucerit aurul la 100 și 200 metri liber a fost primit ca un erou pe Aeroportul "Henri Coandă" din București.
După ce a fost premiat de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, tânărul sportiv a răspuns întrebărilor presei, dezvăluind, printre altele, care este cel mai mare vis al său.
"Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, cumva acum la Budapesta am reușit să bifez ceva de pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil, dar cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi super, dacă s-ar putea în mai multe probe, ar fi... și mai super, ca să spun așa.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
IERI LA 16:02
Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm. Un alt vis de-al meu este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții, să trăiască deodată cu mine ceea ce fac, lucrul la care sunt bun, și anume înotul.
Cât de mult ar dura să ajung să fiu cel mai rapid din istorie n-aș putea să spun pentru că e un sport atât de imprevizibil. Tocmai pentru că e imprevizibil, m-am înconjurat cu oameni superbi și extrem de profesioniști pentru a mă ajuta să ajung acolo cât mai repede și să ne și bucurăm de proces în timpul ăsta", a declarat David Popovici.
Întrebat ce ar alege între o decorație și construirea unui nou bazin, înotătorul de 17 ani a răspuns imediat, evidențiind unul dintre obiectivele sale pe care își dorește să le îndeplinească prin performanțele sale:
"Le-aș alege pe amândouă, sunt convins că avem resursele să facem asta. De decorație sunt convins că nu se pune absolut deloc problema, însă construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite și părăsite sau în paragină este unul dintre scopurile mele clare."
Citește și:

DAVID POPOVICI, PRIMUL AUR MASCULIN ROMÂNESC LA CAMPIONATELE MONDIALE

David Popovici a devenit la începutul acestei săptămâni primul campion mondial din istoria României, la masculin. Adolescentul de 17 ani și-a trecut în palmares o dublă care va rămâne cu siguranță inaccesibilă viitoarelor generații din țara noastră.
La 200 de metri, sportivul de la CS Dinamo a câștigat titlul cu un nou record mondial de juniori, 1:43.21. Practic, el și-a doborât propriul record, stabilit cu o zi mai devreme în semifinale, în 1:44.40.
Popovici este acum al patrulea cel mai rapid om din istorie în această probă, în spatele lui Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.
La nici 48 de ore după finala la 200 de metri, David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita niciodată. Românul de 17 ani a recidivat și la 100 metri liber, proba "regină" din natația mondială.
Sportivul nostru a înotat în 47,58 secunde, câștigând o cursă pe muchie de cuțit. Calificat în finală cu primul timp, cu care a stabilit un nou record mondial de juniori, sportivul nostru a plecat de pe culoarul 4 și și-a respectat statutul de mare favorit.
David Popovici a reușit, astfel, să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale, devenind abia al doilea om din istorie care izbutește această dublă la o singură ediție (după Jim Montgomery, în 1973, la Belgrad).
România are acum un bilanț de patru medalii de aur, una de argint și șase de bronz. Anterior lui David Popovici, titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 de metri liber, 1986) și Diana Mocanu (200 de metri spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 de metri liber.
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45
Natație
David Popovici, un mare campion într-o țară mică! Ce cadou îi face România la majorat
15/09/2022 LA 04:26