David Popovici este unul dintre marile staruri ale Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta, în întrecerile de înot, după ce s-a încoronat ca rege al sprintului. După ce luni a câștigat medalia de aur la 200 m liber, două zile mai târziu a realizat "dubla" istorică 100-200, prin succeul în proba regină.
Sportivul nu a împlinit încă 18 ani, dar a stabilit o performanță fabuloasă, atinsă anterior doar de un singur alt sportiv, Jim Montgomery (SUA), la prima ediție a Mondialelor, în 1973, la Belgrad. Bineînțeles, câștigarea celor două titluri mondiale a atras atenția mass-mediei de specialitate din întreaga lume. Iar David a fost prezentat adesea drept "Racheta din România", "tânărul român de 17 ani" sau "înotătorul bucureștean".
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09

David Popovici a pus România pe harta marilor națiuni din lume la natație! Superputerile devansate

Dar până unde a dus David Popovici țara la aceste Campionate Mondiale? Cu două titluri, România este în Top 10 în clasamentul pe medalii, fiind practic pe harta marilor națiuni din lume! Statele Unite sunt singura națiune care au două cifre în ceea ce privește medaliile de aur, după cinci zile de întreceri (11 titluri). Italia, următoarea clasată, este la mare distanță, cu 4 medalii de aur.
Foarte interesant, România este după 5 zile de concurs în Budapesta pe locul 3 în Europa, după Italia și Franța. În spate se situează superputeri în înot, precum Ungaria, Germania, Olanda și Marea Britanie. Ultimele trei nu au niciun titlu mondial până la această oră.
https://i.eurosport.com/2022/06/23/3397587.png
Așadar, David Popovici a dus România destul de departe, în aceste zile este de departe cel mai bun ambasador al țării la nivel mondial.
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09