David Popovici este erou național în România, după ce a devenit primul campion mondial al țării la o disciplină olimpică din ultimii 4 ani.
Sportivul de la CS Dinamo a triumfat într-o manieră impresionantă în finala probei de 200 de metri liber, stabilind și un record mondial de juniori. Totodată, el este și cel mai tânăr campion mondial din istorie în această probă, performanță realizată la nici 18 ani!
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
Imediat după cursă, David Popovici a mărturisit că se simte obosit, iar principalul său gând a fost îndreptat către refacere, pentru că mai are treabă în capitala Ungariei. Marți – 21 iunie, el intră în serii la 100 de metri liber, a doua probă în care s-a înscris la aceste întreceri.

David Popovici, mesaj din Budapesta pentru români: "M-am gândit la voi toți!"

Ceva mai târziu, după ce și-a tras sufletul, starul natației mondiale, comparat deja de specialiști cu alte fenomene precum Ian Thorpe și Michael Phelps, a ținut să se adreseze fanilor din țară.
"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!", a fost mesajul scurt, dar plin de substanță al marelui campion, postat în această seară pe pagina personală de Facebook.
Înotătorul român a avut un mesaj și pe pagina de Instagram. Aici a susținut că "revoluția nu va fi televizată", probabil o aluzie la faptul că Mondialele de natație de la Budapesta nu sunt transmise în România.

"David, abia ai început să scrii istorie în natație!"

David Popovici a stârnit multă emoție în țară, iar o reacție a venit și de la ministrul sportului, Eduard Novak, care a comentat astfel performanța dinamovistului:
"Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori! "
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09