David Popovici a scris istorie în această săptămână, la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta, acolo unde s-a impus în probele de 100 și 200 de metri liber, egalând o performanță veche de 49 de ani.
În ciuda rezultatelor impresionante pe care le-a reușit, sportivul de 17 ani este neschimbat, păstrându-și concentrarea cu privire la ceea ce are de făcut în continuare, în această vară.
Preparatorul său fizic, Dragoș Luscan, a vorbit despre starea românului, explicând cum se simte după dubla istorică din Ungaria și făcând o caracterizare pe scurt.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
IERI LA 14:09
"Am făcut un antrenament ușor, e esențial ca în primele 3 zile după competiție să facem tot posibilul pentru ca David să-și revină cât mai repede. E la fel, concentrat.
L-am întrebat și eu cum se simte, după cele două medalii. Mi-a spus că e la fel cum era și acum o săptămână. În 3 cuvinte l-aș descrie drept concentrat, serios, muncitor.
A aflat de premiul de la Guvern (n.r. de 1 milion de lei), nu e decât fericit. Îi sună telefonul încontinuu, dar noi mai avem de muncă și nu are timp să răspundă", a declarat Dragoș Luscan la Digi FM.
Preparatorul a vorbit și despre programul lui David Popovici din această vară, spunând că sportivul nu va avea timp de vacanță până în toamnă.
"Are un program foarte încărcat pentru că e în continuare junior și vrea să onoreze și competițiile de juniori. În plus, vrea să profite de ocazie la Europene de juniori din România, care se desfășoară în Otopeni.
Cine vrea să-l vadă pe David, poate să vină. Biletele s-au pus deja în vânzare. Pe lângă David, în delegația României sunt mai mulți copii talentați care merită urmăriți.
De vacanță nu are timp în această vară, poate în toamnă, după ce termină ultima competiție", a mai spus preparatorul fizic al lui David Popovici.
Citește și:

CE URMEAZĂ PENTRU DAVID POPOVICI DUPĂ DUBLA ISTORICĂ DE LA MONDIALE

David Popovici nu are parte de multă odihnă, pentru el urmând o altă perioadă încărcată. Românul se va pregăti timp de trei zile la Budapesta, dorind să fie alături de bunul său prieten, Robert Glință, apoi, odată Mondialele încheiate, se va întoarce la București.
Pentru David urmează o competiție în mai puțin de două săptămâni, iar românii vor avea ocazia să îl vadă pe viu, la Europeanul de Juniori, care va avea loc la Otopeni, între 5-10 iulie.
Biletele pentru această competiție vor costa între 30 și 60 de lei, în zilele semifinalelor și finalelor, și cu siguranță bazinul va fi plin de fanii lui Popovici care vor să îl vadă pe dublul campion mondial care ne-a adus în ultimul an și jumătate atât de multe bucurii și care are ocazia, în această vară, să fie primul din istorie cu titluri în paralel la Mondialele de seniori și la Europenele de seniori și de Juniori.
După Europeanul de la Otopeni, programul lui Popovici va fi la fel de încărcat. Pentru că, în perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma.
Ca și Budapesta, capitala Italiei are un farmec aparte pentru înotătorul de 17 ani: anul trecut, acolo s-au ținut Europenele de juniori, iar fenomenul Popovici s-a întors acasă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (50m, 100m, 200m, toate probele în stilul liber).
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09