Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.
"Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici. În felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei", a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

David Popovici a devenit regele sprintului în înotul mondial

Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi noi recorduri mondiale de juniori.
Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.
În ciuda faptului că este un înotător fenomenal, Popovici știe că a avea interese în afara sportului este cheia pentru menținerea echilibrului. După ce termină școala, el vrea să studieze psihologia, dar este puțin probabil să accepte vreo ofertă de bursă, pentru a se muta în SUA, după cum a evidențiat olympics.com
"Voi continua în România pentru că vreau să rămân cu antrenorul meu, iar chimia noastră este mult prea importantă pentru a face compromisuri.
În ceea ce privește studiul, îmi place psihologia. Îmi place mintea umană pentru că o folosesc și știu ce poate realiza atunci când este bine controlată. Îmi place comportamentul uman și orice poate face creierul bine și rău. Mușchii joacă rolul lor, dar creierul este cel mai mare instrument în fiecare sportiv bun", a fost declarația lui David.
Sursa: Agerpres
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09