David Popovici a atras toate privirile în a 3-a zi de concurs de la Campionatele Mondiale de Natație, care au loc la Budapesta. Românul și-a surclasat rivalii în proba de 200 m liber și a devenit primul campion mondial din istoria înotului din România (la masculin).
În plus, Popovici a stabilit un nou record mondial al juniorilor (1:43:21) la această probă și a devenit al 4-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după legendarii Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.

David Popovici, elogiat de Tom Dean, campion olimpic la 200 m liber

Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
Performanța sa a făcut înconjurul presei de specialitate și i-a lăsat fără cuvinte chiar și pe rivalii săi din bazin. Tom Dean, campion olimpic la Tokyo la 200 m liber, a terminat pe 3 cursa de la Mondiale, la 1,77 secunde în spatele lui Popovici. La final, englezul a vorbit la superlativ despre fenomenul Popovici, mărturisind că nu se aștepta să vadă așa ceva în următorii ani.
"Trebuie să-i oferim toată recunoștința, nu poți face nimic în privința asta. 1:43:21, la naiba, n-am crezut că voi vedea asta în anii următori. A fost un ritm incredibil. Imposibilul pare imposibil până când totul se termină și apar acești tineri care fac asta", a spus Tom Dean, citat de swimmingworldmagazine.com.
În finala olimpică din urmă cu mai puțin de un an, David Popovici a terminat pe locul 4, la 46 de sutimi de Tom Dean. În doar câteva luni, Popovici a progresat enorm, iar în cursa de aur de la Mondiale a scos un timp cu care ar fi fost campion olimpic la Tokyo.
David Popovici pare hotărât să atingă noi borne impresionante la această ediție a Mondialelor. El concurează și la 100 m liber, probă la care s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, 47:13, ceea ce reprezintă și un nou record mondial al juniorilor.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09