David Popovici atrage toată atenția la Campionatele Mondiale de Natație, care au loc în această perioadă la Budapesta. Românul de 17 ani a uimit întreaga lume prin victoria categorică din proba de 200 m liber, în care și-a surclasat adversarii. Timpul său a fost 1:43:21, ceea ce reprezintă și un nou record mondial al juniorilor.
Deși este foarte tânăr, Popovici a intrat deja în categoria "rechinilor" absoluți din istoria probei de 200 m liber. Sportivul legitimat la Dinamo a devenit cel mai tânăr om care se impune la Mondiale această probă. În același timp, Popovici a devenit al 4-lea cel mai rapid om pe această distanță, după legendarii Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.

David Popovici ar putea atinge o performanță unică

Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
Faptul că este foarte tânăr îi oferă lui Popovici posibilitatea să atingă o bornă pe care nimeni din Europa nu a mai atins-o vreodată. După Mondiale, Popovici va avea o vară încărcată, urmând să participe la alte 3 competiții de anvergură: Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), Campionatele Europene de seniori de la Roma (11-17 august) şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).
Conform specialiștilor de la swimmingworldmagazine.com, dacă va câștiga aurul la toate cele 3 competiții, la 200 m liber, Popovici va deveni primul înotător din istorie care deține titlurile mondiale și europene de juniori și seniori în același timp. Proaspătul campion mondial va împlini 18 ani abia pe 15 septembrie, deci s-ar putea mândri cu această performanță fiind încă minor.
Șansele ca acest obiectiv să fie atins sunt foarte mari. E lesne de înțeles că Popovici nu va avea probleme în a lua aurul la Europenele și Mondialele de juniori. La Europenele de seniori va fi, teoretic, ceva mai greu, dar felul în care Popovici a câștigat cursa de la Mondiale este un argument solid că va fi greu de învins.
În mod normal, principalul adversar al lui Popovici la competiția continentală de la Roma va fi Tom Dean, campionul olimpic al probei de 200 m liber. Totuși, acesta a fost abia pe 3 la Mondiale, terminând cursa la 1,77 secunde de Popovici.
Așadar, David Popovici are toate șansele să intre în cărțile de istorie ale natației. Singura condiție este să fie sănătos și să poată participa la toate competițiile enumerate mai sus.
Evident, performanța s-ar putea dubla dacă Popovici va lua aur și în proba de 100 m la Mondiale. Startul a fost de vis, românul având cel mai bun timp în serii, fiind cu 35 de sutimi mai rapid decât Caleb Dressel, considerat la început mare favorit să câștige aurul la proba regină a înotului.
Semifinalele vor avea loc în această seară, iar marea finală va fi miercuri.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09