David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita vreodată. După succesul de la 200 de metri liber, românul de 17 ani a recidivat și la 100 de metri liber, proba "regină" din natația mondială.
Calificat în finală cu primul timp, sportivul nostru și-a respectat statutul de mare favorit și a reușit să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale, în doar câteva zile.
David Popovici a înotat în 47,58 de secunde, câștigând pe muchie de cuțit, în fața lui Maxime Grousset, care a înregistrat timpul de 47,64 de secunde, în timp ce pe locul 3 s-a clasat Joshua Liendo Edwards, cu 47,71 de secunde.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
După finala probei de 100 de metri liber, românul a fost lăudat de jurnaliștii de la publicația Swimming World Magazine. Americanii l-au caracterizat pe Popovici drept "un copil excepțional" și au punctat că în finală a făcut "o cursă sclipitoare", referindu-se la diferența mică dintre sportivi.
"David Popovici a fost nevoit să muncească din greu pe ultima parte a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta", au notat jurnaliștii.
Citește și:

PROMISIUNEA FĂCUTĂ DE DAVID POPOVICI DUPĂ FINALA DE 100 M LIBER

Dublu campion mondial, adolescentul de 17 ani a declarat după finală că se bucură că a terminat în stil competiția de la Budapesta și că speră că a inspirat tinerii din România cu performanța sa.
"Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am reușit să termin concursul în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și milioane de români - sper că nu exagerez - au fost mândri", a spus Popovici, la TVR.
Premisele sunt fantastice pentru Popovici, care anunță că urmează să câștige noi și noi concursuri. Fără a fi lipsit de modestie, David a dezvăluit că nu a crezut că e în cea mai bună formă a sa înainte de competiția din capitala Ungariei, astfel că rezultatele l-au luat pe nepregătite și pe el.
"Urmează o vară plină, cu multe concursuri, dar în viitorul apropiat vreau o pauză. E nevoie de o 'reveneală'. Sunt optimist cu ceea ce mă așteaptă în viitorul apropiat.
Nu m-am pregătit așa cum voiam pentru Mondiale, ceea ce îmi dă speranțe și mai mari. Nu înțelegeți că nu eram pregătit, doar că nu știam exact în ce formă sunt", a mai spus Popovici.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09