Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție după rezultatele excepționale de la CM

Irina Aldea

Publicat 24/06/2022 la 18:47 GMT+3

David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta și s-a transformat într-un adevărat erou național. Sportivul de 17 ani va fi decorat de către Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție după rezultatele fabuloase de la Campionatul Mondial.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a scris istorie în această săptămână, la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta, acolo unde s-a impus în probele de 100 și 200 de metri liber, egalând o performanță veche de 49 de ani.După evoluțiile lui David în Duna Arena, la nivel mondial nu se vorbește doar despre rezultatele lui, dar și despre potențialul vast pe care îl are și ce ar putea urma.
Drept urmare, preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va decora pe înotătorul David Popovici (17 ani) cu cea mai înaltă distincţie a statului român, ca urmare a performanţelor obţinute la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, dar și pe antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler. Administrația Prezidențială a transmis că ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată în curând.
CITEȘTE ȘI:

David Popovici va fi decorat de Iohannis cu cea mai înaltă distincție

"Președintele României, Klaus Iohannis, îl va decora pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate.
Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România", se arată într-un comunicat.
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo