Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur de la Mondiale

Bianca Dumitru

Publicat 29/06/2022 la 17:09 GMT+3

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea sportivului David Popovici, de către Clubul Sportiv Dinamo, a unui premiu de 500.000 de lei, care se va adăuga la suma de 1 milion de lei, premiul oferit prin intermediul Ministerului Sportului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a atras toate privirile la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, unde s-a impus în probele de 100 și 200 de metri liber, revenind în România cu două medalii de aur.
După ce Guvernul a decis să-i aloce sportivului 1 milion de lei din Fondul de rezervă pentru performanțele sale, acum și clubul la care este legitimat, CS Dinamo, vrea să-l recompenseze cu o sumă substanțială.
Este vorba despre 500.000 de lei, premiu aprobat de Executiv pentru a-i fi acordat lui David Popovici.
"Guvernul a aprobat premierea sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, prin hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afaceri Interne, iar pentru performanțele sale, David Popovici va primi, ca urmare aprobării Executivului, suma de 500.000 de lei", a precizat Cărbunaru, după ședința Executivului, citat de Agerpres.
El a mai spus că "sunt bani oferiți prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea MAI, și care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizia Guvernului României prin intermediul Ministerului Sportului".
Citește și:

DAVID POPOVICI, ÎN FRUNTEA DELEGAȚIEI DE SPORTIVI LA EUROPENELE DE JUNIORI

David Popovici tocmai a revenit de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta - seniori, unde s-a consacrat ca unul dintre cele mai mari staruri ale înotului mondial, deși nu a împlinit încă 18 ani. El a câștigat medaliile der aur la 100 și 200 de metri liber, stabilind și noi recorduri mondiale de juniori.
Deși a intrat într-o altă ligă, David Popovici nu va neglija competițiile de juniori din următoarea perioadă, Europenele de la Otopeni și Mondialele de la Lima, la care are dreptul să participe. Între acestea, românul va mai avea în față și Europenele de seniori de la Roma.
Întrecerile de la Otopeni, programate în perioada 5-10 iulie, stârnesc un alt interes după încoronarea lui David Popovici, care face parte din delegația de 26 de sportivi ai României (14 băieți și 12 fete).
Dublul campion mondial deține și titlurile la 50, 100 și 200 de metri liber la Europenele de juniori, în urma curselor câștigate anul trecut la Roma. David Popovici va încerca să-și apere cele trei titluri, fiind înscris şi în două probe de ştafetă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo