David Popovici a atras toate privirile în această săptămână, după ce a cucerit aurul mondial în proba de 200 de metri liber și s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber cu cel mai bun timp, întrecându-l chiar și pe Caeleb Dressel.
După evoluțiile foarte bune de la Budapesta, din ultimele zile, David Popovici a fost lăudat de Camelia Potec. Fosta înotătoare, actualmente președintele Federației Române de Natație, s-a arătat impresionată de rezultatele tânărului sportiv, punctând care sunt motivele pentru care crede că românul a reușit să cucerească aurul mondial la 200 de metri liber.
În plus, Camelia Potec a precizat că David Popovici va continua să obțină rezultate importante, urmând a avea un rol uriaș în revoluționarea acestei discipline sportive.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 18 ORE
"David, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câștigat locul 4, nu a pierdut medalia. A fost un an greu, în care a fost nevoit să se califice la JO de la Tokyo. A urmat apoi Campionatul de juniori de la Roma, acolo unde a reușit să câștige patru medalii și să bată trei recorduri mondiale la juniori.
Noi, cei din lumea sportului, ne-am dat seama de potențialul și performanțele sale, care erau unele normale văzând progresul de anul trecut. Ne bucurăm când vedem aceste performanțe realizate.
Iată că David a avut o zi extraordinară și a putut să arate ce a pregătit în ultimul an. A avut obiectiv de a câștiga o medalie în această vară. Sunt sigură că va reuși să caștige multe altele.
Când ai trecut prin mai multe luni de pregătire, mergi la competiție și într-o cursă de două minute te duci doar să te distrezi. Este, într- adevăr, o distracție pentru un sportiv bine pregătit.
David este pregătit, este un sportiv tânăr. Se reface repede. El acum nu face decât să demonstreze ce a pregătit în fiecare zi și să reprezinte țara în competitiile la care ia parte.
Putem să ne gândim foarte departe, câteodată ne putem gândi mai departe decât ne este dat să visăm. David poate realiza niște performanțe extraordinare. Nu se mai poate spune că David Popovici a avut un an bun, ci că este un sportiv care a reușit să demonstreze că va putea revoluționa înotul", a declarat Camelia Potec la Digi 24.
Citește și:

CÂND ÎNOATĂ DAVID POPOVICI ÎN SEMIFINALELE PROBEI DE 100 DE METRI LIBER

David Popovici și-a început, în această dimineață, parcursul în proba de 100 de metri liber, din cadrul Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta.
În calificări, românul a luat startul în cea de-a 10-a serie, pe culoarul 4, și a terminat cursa în doar 47,60 de secunde. La capătul tuturor celor 11 serii, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei, cu cel mai bun timp.

Cum s-a calificat David Popovici în semifinalele probei de 100 metri liber, la Campionatul Mondial

Sportivul legitimat la CS Dinamo nu a fost în primii trei ca timpi de reacție la start și a întors doar al patrulea după primii 50 de metri. În a doua lungime de bazin, însă, David a înotat la superlativ, iar pe final nu a mai forțat, arătând că are încă multe resurse.
Tânărul român a avut un timp mai bun chiar și decât americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic en-titre, care s-a impus în seria sa, dar cu un timp mai slab decât al lui David, 47,95 de secunde.
David Popovici va reveni în bazin în această seară. Cursele pentru calificarea în ultimul act sunt programate de la orele 19:26 și 19:31, românul urmând a concura în prima semifinală.
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59