David Popovici a scris istorie luni, 20 iunie, la Campionatele Mondiale din Ungaria. Sportivul de doar 17 ani a triumfat într-o manieră impresionantă în finala de 200 de metri liber, stabilind un record mondial de juniori și devenind cel mai tânăr campion mondial din istoria acestei probe.
După succesul de la Budapesta al tânărului înotător, ministrul Tineretului și Sportului a transmis un mesaj pe rețelele de socializare. Eduard Novak l-a felicitat pe David Popovici, pe care l-a caracterizat ca fiind fenomenal.
În plus, oficialul MTS s-a arătat încrezător că noul campion mondial va continua multă vreme de-acum înainte să scrie istorie în natație:
Campionate europene
Analiză spectaculoasă făcută de americani. Cum a depășit Popovici recordul mondial al lui Cielo
ACUM 4 ORE
"Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min.
I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori", a scris ministrul Eduard Novak, pe pagina sa de Facebook.
Citește și:

"SUNT FERICIT CĂ AM REUȘIT ACEST REZULTAT PENTRU ȚARA MEA!"

Noul campion mondial a dezvăluit, la conferința de presă de după finala mondială de 200 de metri liber, ce așteptări are cu privire la momentul revenirii în România.
David Popovici a confirmat și că va participa la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, programate în perioada 5-10 iulie, în Complexul Olimpic de Natație Otopeni.
"Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.
Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!
Așa e corect (n.r. să participe la Europenele de juniori), o să fie chiar lângă orașul meu, și abia aștept să văd atmosfera grozavă, pentru că o să aduc mulți prieteni, mulți oameni pe care îi cunosc. O să fie haos, dar un haos bun. O să fie mai frumos, pentru că e acasă. Și aici sunt aproape de casă, oricum", a declarat sportivul de 17 ani.
David Popovici va concura, la Mondialele de la Budapesta, și la 100 de metri liber. Astăzi au loc seriile de calificare și semifinalele, iar finala la 100 de metri liber este programată miercuri, 22 iunie.
Campionate europene
Legendarul Michael Phelps, impresionat de David Popovici! Ce a scris după finala istorică de la Roma
ACUM 14 ORE
Campionate europene
Prima reacție a lui Cesar Cielo, după ce David Popovici i-a doborât recordul mondial la 100 m liber
ACUM 15 ORE