Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Parcă e dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni!" Ce scrie presa internațională despre David Popovici

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/06/2022 la 12:03 GMT+3

David Popovici are lumea la picioare, după aurul obținut luni, 20 iunie, la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, în proba de 200 de metri liber. Performanța românului de 17 ani nu a fost ignorată pe plan internațional, iar cotidianul spaniol AS a pregătit un întreg material pentru tânărul înotător, cu titlul "Popovici deschide o nouă eră".

David Popovici (România)

Credit imagine: Twitter

Articol scris de Andrei Nicolae
David Popovici a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce a înregistrat un timp record, de un minut, 43 de secunde și 21 de sutimi. Românul a fost urmat de sud-coreeanul Hwang Sun-woo (1:44,47) și de Tom Dean (1:44,98).
Popovici a reușit astfel să aducă prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc, celelalte performanțe din natație fiind înregistrate de Tamara Costache (50 de metri liber, 1986) și de Diana Mocanu (200 de metri spate, 2001).
Prestația magistrală din finala de la Budapesta a lui Popovici a uimit și presa internațională, iar spaniolii de la As.com au realizat un material despre David, în care sportivul legitimat la CS Dinamo este lăudat ca un adevărat campion:
Citește și:

"David Popovici alunecă prin bazin cu o naturalețe uimitoare"

"Românul în vârstă de 17 ani a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber cu un nou record mondial de juniori. El este al patrulea cel mai rapid înotător din istorie în această probă. Acesta este David Popovici, înotătorul român care transformă toată proiecția în realitate.
Și viitorul lui arată înspăimântător! În finala de la 200 de metri, a agățat aurul cu o altă mușcătură de rechin gigantică: 1:43,21. Popovici începe o nouă eră la Budapesta. Înotul lui nu are limite, de parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni.
Românul alunecă prin bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte din acel grup de sportivi care impresionează când sunt văzuți în direct. De aceea, din prima clipă, sala din Budapesta și-a pus ochii pe acel bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc. Aurul a fost cucerit cu 1:43,21, la o distanță uriașă de mai bine de o secundă de coreeanul Hwang Sun-woo (1:44,47)", au notat jurnaliștii spanioli.
David Popovici concurează și în proba de 100 de metri liber, unde s-a calificat în semifinale în această dimineață, terminând pe primul loc în serii, cu un timp de 47 de secunde și 60 de sutimi.
picture

Cum s-a calificat David Popovici în semifinalele probei de 100 metri liber, la Campionatul Mondial

Semifinalele probei sunt programate în această seară, de la orele 19:26 și 19:31.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo