Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția antrenorului lui David Popovici, după aurul cucerit la Mondialele de la Budapesta

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2022 la 08:32 GMT+3

David Popovici este noul star al sportului românesc, devenind la doar 17 ani campion mondial la 200 de metri, după o cursă fenomenală, în care și-a spulberat adversarii. După cursă, sportivul și antrenorul său au vorbit despre finala mondială în care înotătorul a scris istorie.

David Popovici și Adrian Rădulescu, antrenorul său

Credit imagine: facebook

David Popovici a scris istorie luni, 20 iunie, la Campionatele Mondiale din Ungaria. Sportivul de doar 17 ani a triumfat într-o manieră impresionantă în finala de 200 de metri liber, stabilind un record mondial de juniori și devenind cel mai tânăr campion mondial din istorie în această probă.
La conferința de presă de după finală, antrenorul lui David Popovici a vorbit despre prestația elevului său. Adrian Rădulescu a analizat evoluția tânărului înotător și a explicat cum a reușit sportivul să obțină această performanță la nici 18 ani.
"Practic, a fost cursa pentru care ne-am pregătit. Așa cum a spus David, focusul principal a fost să facem cursa așa cum ne-am planificat, nu neapărat să fim atenți la ce fac ceilalți.
David are obiectivele lui și se pregătește în fiecare zi ca să le atingă. Dacă petreci timp fiind preocupat de ce fac alții, nu îți mai rămâne timp să te concentrezi pe ce ai de făcut", a declarat Adrian Rădulescu, citat de Lead.ro.
Citește și:

Ce a vorbit David Popovici cu antrenorul său înainte de finală

La rândul său, David Popovici a dezvăluit ce a vorbit cu antrenorul său înaintea finalei despre timpul pe care își doreau să-l obțină și despre adversarii din bazin.
"L-am întrebat de dimineață dacă crede că e posibil să scot atât și câți competitori credem că sunt capabili să scoată un astfel de timp. Ne-am primit răspunsul și cred că am avut dreptate în ce am anticipat", a spus sportivul de 17 ani.
David Popovici va concura, la Mondialele de la Budapesta, și la 100 de metri liber. Astăzi au loc seriile de calificare și semifinalele, iar finala la 100 de metri liber este programată miercuri, 22 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo