David Popovici a scris istorie luni, 20 iunie, la Campionatele Mondiale din Ungaria. Sportivul de doar 17 ani a triumfat într-o manieră impresionantă în finala de 200 de metri liber, stabilind un record mondial de juniori și devenind cel mai tânăr campion mondial din istorie în această probă.
La conferința de presă de după finală, antrenorul lui David Popovici a vorbit despre prestația elevului său. Adrian Rădulescu a analizat evoluția tânărului înotător și a explicat cum a reușit sportivul să obțină această performanță la nici 18 ani.
"Practic, a fost cursa pentru care ne-am pregătit. Așa cum a spus David, focusul principal a fost să facem cursa așa cum ne-am planificat, nu neapărat să fim atenți la ce fac ceilalți.
Natație
David Popovici, în fața celei mai grele curse de la Roma! Camelia Potec mizează pe campionul nostru
ACUM 9 ORE
David are obiectivele lui și se pregătește în fiecare zi ca să le atingă. Dacă petreci timp fiind preocupat de ce fac alții, nu îți mai rămâne timp să te concentrezi pe ce ai de făcut", a declarat Adrian Rădulescu, citat de Lead.ro.
Citește și:

Ce a vorbit David Popovici cu antrenorul său înainte de finală

La rândul său, David Popovici a dezvăluit ce a vorbit cu antrenorul său înaintea finalei despre timpul pe care își doreau să-l obțină și despre adversarii din bazin.
"L-am întrebat de dimineață dacă crede că e posibil să scot atât și câți competitori credem că sunt capabili să scoată un astfel de timp. Ne-am primit răspunsul și cred că am avut dreptate în ce am anticipat", a spus sportivul de 17 ani.
David Popovici va concura, la Mondialele de la Budapesta, și la 100 de metri liber. Astăzi au loc seriile de calificare și semifinalele, iar finala la 100 de metri liber este programată miercuri, 22 iunie.
Campionate europene
David Popovici a fost special dintotdeauna! Cum l-a impresionat la doar 10 ani pe antrenorul său
14/08/2022 LA 14:37
Campionate europene
"Veni, Vidi, Popovici!" L'Équipe, plecăciune în fața uriașului David Popovici, după recordul mondial
14/08/2022 LA 10:49