Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glință, locul 8 în finala la 100 de metri spate. Românul, în cea mai rapidă cursă all-time

Andrei Nicolae

Actualizat 20/06/2022 la 20:39 GMT+3

Robert Glință a încheiat pe locul 8 în finala la 100 de metri spate, din cadrul Mondialelor de la Budapesta. Campionul italian Thomas Ceccon a stabilit un nou record mondial în această probă, cu 51.60.

Robert Glință

Credit imagine: facebook

Robert Glință (CS Dinamo )și-a îndeplinit un prim obiectiv pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, calificarea în finala la 100 de metri spate.
În ultimul act, dinamovistul nu a repetat cursa din semifinale, când a înotat în 53.00, dar asta nu înseamnă că performanța lui nu rămâne remarcabilă. În marea finală, Robert a terminat pe locul 8, cu 53.63.

Robert Glință a fost finalist în cea mai rapidă cursă din istorie la 100 m spate

Cursa în care sportivul român a fost prezent a fost cea mai rapidă din istorie în această probă. Italianul Thomas Ceccon a câștigat medalia de aur cu un nou record mondial, 51.60. El i-a învins pe Ryan Murphy (SUA) și Hunter Armostrong (SUA). Acesta a fost și prima cursă de la aceste Mondiale în care s-a stabilit un record mondial.
Glinta finala
Ceva mai devreme, David Popovici a devenit campion mondial pe distanța de 200 de metri în stilul liber. Cu 1:43.21, el a stabilit și un nou record mondial pentru juniori.
Debutant la Campionatele Mondiale de seniori, David Popovici va mai concura și la 100 de metri liber. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
Seriile şi semifinalele la 50 m spate, probă în care Robert Glinţă va mai concura, sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo