Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glință s-a calificat în finala Campionatului Mondial la 100 de metri spate

Andrei Nicolae

Actualizat 19/06/2022 la 19:42 GMT+3

Timpul înregistrat de sportivul român l-a ajutat să se califice în finala de luni seara! Glință a avut al 8-lea rezultat.

Robert Glință

Credit imagine: Getty Images

Robert Glință și-a atins un prim obiectiv la Campionatele Mondiale de natație, s-a calificat în finala la 100 de metri spate.
Sportivul român a concurat în a doua semifinală, luând startul de pe culoarul 1. Chiar dacă acest lucru nu l-a avantajat, sportivul de la Dinamo a stat aproape de oamenii care au înotat pe culoarele din mijloc, iar la final a încheiat pe locul 5, în 53.00.

Robert Glință a concurat într-o semifinală foarte rapidă

Glință a concurat într-o serie foarte rapidă, câștigată de grecul Apostolos Christou în 52.09, nou record al Campionatelor Mondiale.
Glinta rezultat semifinale CM
Timpul înregistrat de sportivul român l-a ajutat să se califice în finala de luni seara! Glință a avut al 8-lea rezultat.
Robert Glință va mai lua startul la Campionatele Mondiale și la 50 metri spate, proba sa favorită.
''La acest Campionat Mondial, obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiţie majoră după Jocurile Olimpice, luând în calcul că Robert Glință și David Popovici au ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Paris şi efortul care îl presupune de a-şi reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an'', a declarat Camelia Potec, președintele federației de specialitate.
Robert Glinţă a fost prezent și la Mondialele din 2019 de la Gwangju (Coreea de Sud), unde a ocupat locul 7 în finala de la 50 m spate, respectiv locul 7 în finala de la 100 m spate.
La Mondialele de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo