Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie) atrage multe priviri în aceste zile, având în vedere că se vor decerna titlurile mondiale la înot, polo, sărituri, înot artistic, înot în ape deschise și high diving. Emoții vor fi și în România, care va fi reprezentată la înot și sărituri.
În probele de înot, România mizează pe Robert Glință și David Popovici. Ambii sportivi vor intra în concurs mâine dimineață, 19 iunie. Robert va concura de la ora 11:25, ora României, pe culoarul șase, în seria a șasea, la 100 m spate, iar David va concura de la ora 12:06, pe culoarul cinci, în seria a șaptea, la 200 m liber.
Alături de cei doi, dar în probele de sărituri, vor concura pentru România și Constantin Popovici și Angelica Muscalu.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
IERI LA 14:09
Potrivit site-ului oficial al federației de Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, delegația României îi mai cuprinde pe:
  • Antrenori: Adrian Rădulescu, Luca Gabrillo și Adrian Cherciu.
  • Kinetoterapeut: Dragoș Luscan.
  • Conducător delegație: Silviu Anastase.

Robert Glință și David Popovici au ca obiectiv calificarea în finale

Doi înotători, David Popovici şi Robert Glinţă, şi doi săritori, Constantin Popovici şi Angelica Muscalu, vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie), iar obiectivul este calificarea în două finale pentru cei doi olimpici de la Tokyo, conform preşedintei Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.
''La acest Campionat Mondial, obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiţie majoră după Jocurile Olimpice, luând în calcul că aceşti doi sportivi au ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Paris şi efortul care îl presupune de a-şi reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an'', a declarat Potec, cu referire la cei doi înotători.
Popovici va concura la 100 m şi 200 m liber la Campionatele Mondiale, iar Robert Glinţă la 50 m şi 100 m spate. Săritorii Constantin Popovici și Angelica Muscalu vor evolua la platformă 10 m.
Tot mâine, în sesiunea de seară, au loc semifinalele la 100 m spate respectiv 200 m liber. Finalele la 100 m spate şi 200 m liber sunt prevăzute pe 20 iunie. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
Seriile şi semifinalele la 50 m spate sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie. David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic, în timp ce Robert Glinţă a ocupat locul 7 în finala de la 50 m spate, respectiv locul 7 în finala de la 100 m spate la CM 2019 de la Gwangju (Coreea de Sud).
La Mondialele de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber, potrivit informațiilor oferite de Agerpres.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09