Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de înot | Sharon van Rouwendaal, aur în proba de 10 km în ape deschise, după o cursă pasionantă

Nicu Savin

Publicat 03/02/2024 la 14:25 GMT+2

Campionatele Mondiale de natație de la Doha au început pe 2 februarie, iar azi s-a dat primul set de medalii în competițiile de înot. Cursa feminină de 10 km în ape deschise a fost una pasionantă și doar 10 sutimi de secundă au despărțit primele două clasate, olandeza Sharon van Rouwendaal și iberica Maria de Valdes.

Van Rouwendaal juicht na haar wereldtitel

Credit imagine: Getty Images

Olandeza Sharon Van Rouwendaal a cucerit medalia de aur în proba feminină de înot 10 km în ape deschise din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie, ediţia 2024, desfăşurată sâmbătă la Doha, informează AFP.
La capătul unei curse foarte tactice, înotătoarea în vârstă de 30 de ani, campioană olimpică în 2016, s-a impus cu timpul de 1h 57 min 26,8 sec, trecându-şi în palmares al doilea titlu mondial în această probă.

Campionatul Mondial de înot | 10 sutimi de secundă, diferența între aur și argint în proba feminină de 10 km în ape deschise

Ea a devansat-o la limită pe Maria de Valdes, care a fost cu numai 10 sutimi de secundă mai lentă, o diferență infimă pentru o cursă de o asemenea anduranță. De Valdes a devenit prima iberică din istorie care cucerește o medalie mondială la înot în ape deschise. Bronzul i-a revenit portughezei Angelica Andre.
Campioana olimpică en titre, brazilianca Ana Marcela Cunha, s-a clasat pe locul al cincilea, la patru secunde de învingătoare.
Primele 13 înotătoare clasate în cursa desfăşurat în golful vechiului port din Doha şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo