Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Rouwendaal, performanță uriașă la Campionatele Mondiale de natație! Doar 3 sportive au mai reușit asta în istorie

Nicu Savin

Actualizat 07/02/2024 la 13:23 GMT+2

Sharon van Rouwendaal a devenit a 4-a înotătoare din istorie care a cucerit medalii de aur la 5 și 10 km în ape deschise la aceeași ediția de la Campionatele Mondiale de natație. Olandeza s-a impus astăzi cu doar o secundă și 10 sutimi în proba de 5 km.

Sharon van Rouwendaal

Credit imagine: Getty Images

Înotătoarea olandeză Sharon van Rouwendaal a cucerit miercuri a doua sa medalie de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha, după ce a reuşit să se impună în proba feminină de 5 km ape deschise, informează agenţia EFE.
Van Rouwendaal s-a impus cu timpul de 57 min 33 sec 90/100, reuşind să o devanseze cu 01 sec 10/100 pe australianca Chelsea Gubecka, medaliată cu argint. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat brazilianca Ana Marcela Cunha, care a încheiat cursa la 02 sec 90/100 de învingătoare.

Sharon van Rouwendaal a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație

Sâmbătă, înotătoarea olandeză a terminat învingătoare în proba de 10 km, la capătul unei curse foarte tactice. Ea a devansat-o la limită pe spaniola Maria de Valdes, medaliată cu argint, în timp ce bronzul a revenit portughezei Angelica Andre. Ana Marcela Cunha, campioana olimpică en titre, s-a clasat pe locul al cincilea, la patru secunde de învingătoare.
Prin performanța de azi, Sharon van Rouwendaal a devenit doar a 4-a înotătoare din istorie care realizează dubla 5 km - 10 km în ape deschise la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale. Primele 3 au fost Viola Valli (2003), Larisa Ilchenko (2007) și Leonie Beck (2023).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo