"Ne despart câteva ore de un eveniment istoric pentru nataţia din România, de desfăşurarea primei ediţii a Campionatelor Europene de înot pentru juniori. A fost greu, dar a mai rămas puţin până la primul start dat în România şi mă bucur, cu emoţii, că acest lucru va fi posibil în câteva ore. Au fost nişte zile grele, în care foarte mulţi sportivi au întârziat, au fost făcute foarte multe teste anti-Covid şi iată acum avem numărul total de participanţi (494). Complexul de nataţie din Otopeni ne-a fost oferit cu titlu gratuit, acest lucru a fost de real ajutor pentru noi să putem organiza aceste Campionate Europene de înot şi cele de sărituri în apă peste zece zile. Vrem să arătăm Federaţiei europene de nataţie (LEN) că suntem în stare să organizăm în România Campionate Europene de o asemenea anvergură şi, de ce nu, să mai primim în continuare astfel de campionate", a spus Camelia Potec la conferinţa de presă.
Constantin Silviu Gheorghe, primarul oraşului Otopeni, a reamintit că proiectul construcţiei unui complex de nataţie datează de 12 ani şi a fost cofinanţat de primărie şi de Compania Naţională de Investiţii: "Vreau să vă asigur că totul se va desfăşura în cele mai bune condiţii pe care le putem oferi, mă refer la servicii publice şi la partea de mentenanţă la acest complex din Otopeni. Suntem OK împreună, facem o echipă bună (cu FR de Nataţie şi Pentatlon Modern) şi cred că la final toată lumea va fi mulţumită. Otopeniul e pregătit, complexul e pregătit şi noi ca oameni, ca echipă suntem pregătiţi să oferim un spectacol, bineînţeles ajutaţi de tinerii noştri din lotul naţional şi sperăm ca imnul să se audă de multe ori în sala de la Otopeni".

David Popovici, în acțiune la Europenele de juniori încă de azi

Natație
Legendarul Jim Montgomery, uluit de David Popovici, dar şi de antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu
04/08/2022 LA 09:52
David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4x100 m liber, 4x100 m liber (mixt) şi 4x200 m liber. Practic, speranţele noastre de medalii se leagă în întregime de înotătorul lui CS Dinamo şi de Vlad Stancu (CSA Steaua), o mare promisiune în probele lungi (400, 800, 1.500 m) la stilul liber.
Popovici, dublu campion mondial la seniori, la Budapesta, intră în acţiune din prima zi, 5 iulie, când va concura în serii şi în semifinale la 200 m liber, în serii şi în finala la 4x100 m liber.
Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4x100 m liber. România a ocupat atunci locul cinci în clasamentul pe medalii.
Sursa: Agerpres
Natație
David Popovici, un campion desăvârșit! Gestul uriaș al dublului campion mondial
01/08/2022 LA 12:07
Natație
David Popovici concurează în 3 probe la Campionatele Europene! Alegerea surprinzătoare
01/08/2022 LA 07:34