Carmen Bunaciu, una dintre cele mai mari campioane din istoria întotului românesc, a reacționat imediat după ce David Popovici a devenit campion mondial la Budapesta, în proba de 200 de metri liber.
"Felicitări, David Popovici, ne-ai adus bucurie maximă cu evoluția ta remarcabilă! Încă tremur de fericire, scuze dacă imaginea a avut de suferit din cauza mea (marea campioană a filmat finala cu telefonul)! O performanță uriașă, a treia medalie de aur a înotului, după Tamara Costache în 1986 și Diana Mocanu în 2001! După bronzul cucerit de Dragoș Coman în 2003, iată primul băiat obține aurul la Mondiale! Felicitări din tot sufletul, David, echipei și familiei tale!", a fost mesajul emoționant postat de Carmen Bunaciu pe pagina personală de Facebook.
Natație
Mesaj superb transmis de recordmanul mondial Cesar Cielo lui David Popovici
ACUM 2 ORE

Carmen Bunaciu, mesaj de suflet pentru David Popovici: "Poate doborî și recordul mondial"

"Cursa a fost incredibil de puternică încă din start, David și Dean au fost aproape la egalitate trei lungimi de bazin, dar după ultima întoarcere David a avut o viteză net superioară celorlalți și a câștigat detașat. Clar a fost o cursă tactică, ceea ce ne spune foarte mult despre acest tânăr.
Este extrem de matur și hotărât, nu s-a lăsat copleșit de emoții. Așa cum am văzut în cursă, a arătat că poate doborî chiar și recordul mondial, unul dintre cele mai puternice, 1:42:00, care a fost obținut în epoca acelor costume de viteză", a declarat Bunaciu și pentru digisport.ro.
David Popovici a înotat în 1:43.21, care înseamnă și un nou record mondial de juniori
Fosta înotătoare a vorbit apoi și despre finala lui Robert Glință, la 100 de metri spate, unde românul s-a clasat pe locul 8.
"Felicitări, Robert pentru finala de astăzi, o cursă în care s-a stabilit și primul record mondial al Campionatelor. Multă baftă în proba de 50, acolo te văd ...pe podium!", a fost mesajul postat de Carmen Bunaciu.
Ambii înotărori români mai participă la câte o probă la aceste Mondiale. David Popovici intrpă mâine în serii la 100 de metri liber, iar Robert Glință va mai concura la 50 de metri spate. Seriile sunt programate pe 24 iunie.
Natație
Popovici e un fenomen! A stabilit 3 recorduri absolute în semifinala de 100 m liber de la Roma
ACUM 12 ORE
Campionate europene
David Popovici, elogiat în lumea natației, după ce a stabilit un nou record european la 100 m liber
ACUM 12 ORE